szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

10 ok, amiért nagyon szeretjük a citromot

Sulyok Józsefné, 2013. aug. 06.


Mire jó még a C-vitaminban gazdag citrom? A dolgok praktikus oldalát megragadva nézzük, milyen érvek szólnak még a citrom mellet! Mi az, amiért szinte minden háztartásban elnyerte a nélkülözhetetlen gyümölcs címét.

10 ok, amiért nagyon szeretjük a citromot
  1. Csepegtessünk pár cseppet a zöldségre és így a főzés közben nem lesz sötét a színe.
  2.  A rozsdafoltot ellen is kitűnő a citrom leve.
  3.  A citromhéj nem eldobandó! Mossuk meg alaposon, majd szeleteljük fel, majd kis szárítás után irány az üveg! A szárított citromhéj később remek ízesítő lehet teához vagy limonádéhoz.
  4.  A citrom héját reszeljük le, majd kis cukorral elkeverve tegyük csavaros üvegbe. A hűtőből elővéve sütik ízesítője lehet. Az utóbbi két felhasználás esetén fontos, hogy a citrom származását is vegyük figyelembe, ugyanis nem minden esetben alkalmas emberi fogyasztásra a citromhéj, a különféle vegyszerezési eljárások miatt. Legjobb a saját citromfáról szüretelt citrom és annak héja.
  5. Kolbász és citrom? Sokszor a megkezdett kolbász vagy szalámi vége sötétebb lesz. Ezt elkerülhetjük, ha egy citromkarikát nyomunk a húsáru végéhez.
  6. A citrom eltűnteti a kellemetlen hal vagy tojás szagot is, ha az edényt átkenjük egy félbevágott citrommal.
  7. Keverjünk citromlevet a salátához és az megőrzi friss színét.
  8. Sütemények készítésének elengedhetetlen része a hab felverése. Megkönnyítjük dolgunkat, ha a porcukor mellett pár csepp citromlevet is adunk a készülő habhoz.
  9. Nemcsak a süteménykészítésben segíthet a citromlé, hanem a majonézkészítés közben is. Így könnyebb és finomabb lesz a végeredmény.
  10. Nem kell pazarolnunk, ha csak néhány csepp citromlére van szükségünk! Elég, ha egy kicsit megszúrjuk a citromot egy késsel és így hozzájuthatunk a szükséges minimális mennyiséghez.

Kapcsolódó cikk:

Egzotikus növények szabadtéri teleltetése

 




Hozzászólások (1)

Szűcs Sándor István
2013. aug. 20. (2 098 napja)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAzt miért nem irják,hogy a citrom jó a gyomorfekély és betegségei ellen.
Nekem l956-ban Gyomor fekélyem volt. Volt e gy idős doktorbácyi azt mondta : édesfiam szehedsz te erre bármilyen gyógyszewrrt nem mulik el. Akkor mit szedjek kérdeztem> : minden reggel ha fáj a gyomrod vágj félbe egy citromot nyomkodd ki a levét majd szedd ki belölle az egész belsejét. Tegyél hozzá egy-két csepp ecetet ezt idd meg. Én ezt megfogadtam az idös Doktornak. most 83-éves vagyok ha fáj vagy rossz a gyomrom egy-kéthétig eszem a citromot. És elmulik a gyomor kellemetlenségem. Megjegyezni kivánom,hogy gépkocsivezetö voltam.. 25-évig Hungarocamionnál-Kb 4000,000 kilométert tettem meg és a citromnak köszönhetöen még mindég élek. Ezt kivánom másnak is.


Friss hozzászólások

2019.május 15., szerda / 23:33

Gyep színe nem egyenletes, foltokban jobban nő

2019.május 14., kedd / 09:28

Gyomnövény meghatározás

2019.május 14., kedd / 09:17

Gyomnövény meghatározás

2019.május 12., vasárnap / 12:09

Milyen növény lehet ez?

2019.május 12., vasárnap / 12:05

Milyen növény lehet ez?

2019.május 11., szombat / 18:53

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2019.május 05., vasárnap / 14:49

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2019.május 02., csütörtök / 18:51

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2019.április 28., vasárnap / 08:32

Lyukacsos a szilvafa levele.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia