szépzöld

Variációk dolgozó szobára

Sulyok Timea, 2008. febr. 14.


Igen sok lehetőség közül választhatunk a klasszikus megvalósítástól egészen a modern minimalista stílusig. Vegyük figyelembe lakásunk, házunk adottságait a szobabelső kialakításában.
Legyünk bátrak és merészek!
Itt néhány ötletet, variációs lehetőséget sorakoztatunk fel.

 

 

 

 

 

Elsőként a klasszikus stílusjegyeket felvonultató szobabelsőt  vegyük szemügyre.A helyiség elegáns hangulatot áraszt, de mégsem érezzük úgy, hogy egy „kirakat” dolgozószobában lennénk.

A bútorzat színei, a pasztell földszínek, barátságos légkört teremtenek. A virágok pedig élettel töltik meg a teret. 

 

 

 

Íme egy fiatalos dolgozószoba. Popsztár a falon? Miért ne!


Használói a húszas, harmincas éveikben járva, lendületesen veszik fel a harcot versenytársaikkal.A bútorok modern vonalvezetésűek,de színvilágában a meleg színek dominálnak, így az összhatás friss és harmonikus. 

 

 

Ez az a dolgozószoba az, ami igen látványos.


A leomló drapéria drámai hatást kelt, s ezzel felhívja a figyelmet,a padló „magában való” színkontraszt hatású burkolásával.Modern képzőművészeti alkotások és egyedi bútorok díszítik a helyiséget, azonban az embernek az az érzése támad, hogy csak díszletet lát, ami a külvilágnak szól, s érdemi munka nem zalik a dolgozószobában. 

 

 

Itt egy nagyon szép megoldást látunk arra, hogy a dolgozósarok, hogyan tud egységes egészet alkotni a nappalival.
Így az épp dolgozó szülő nincs kirekesztve a családi eseményekből,annak részese lehet. A barna és a bézs szín dominál a helyiségben, s ez meleg hatást keltve ellensúlyozza a számítógép és egyéb műszaki cikkek „hideg” hatását. 

 

 

 

Azt hiszem a kép láttán, nem árulok el titkot, hogy egy ún. női irodát látunk. A falak fehérségét a bútorzat színe lágyítja.
A dolgozószoba elemei modern vonalvezetésűek és a kiegészítők elhelyezésével pedig egy lendületes, üde hatást kapunk. Ebben a barátságos környezetben nem nehéz kreatívnak lenni. 

A kép alcíme lehetne: Pompa a dolgozószobában.
 

Akik kedvelik az időutazást és a pénztárcájuk is készen áll erre, azoknak javaslom ezt a megoldást. Ugyanakkor a mennyezeti megoldás és a modern eszközök tudatják velünk, hogy valójában a 21. században vagyunk.

Ez példa lehet arra, hogy a régi és az új milyen összhangban, egymást segítve létezhet. Igényes kidolgozás és színharmónia jellemzi ezt a szobabelsőt.  

 

 

Ez az előző példával szemben a másik véglet. Színvilágában a fehér dominál. Ez igen kényes terület, hiszen a fehér túlzott használatával ún. kórházhatást kaphatunk. A fehér egyhangúságát hivatott viszont itt oldani a fa laminált padló és a hasonló árnyalatú munkalap.
Én mégis úgy érzem, ha nem lettek volna elhelyezve a növények ebben a dolgozószobában, akkor kicsit rideg, hideg szobabelsőt kaptunk volna. 

 

Nos, itt biztos nem tereli el a munkáról a figyelmet a bútorzat. Mindent a praktikum jegyében vonultattak fel, fő a mértani pontosság, sehol egy görbe vonal.


A színek is acélosan csillogó árnyalatokat vesznek fel. Ha nem látnám, hogy virágot helyeztek el az asztalon, akkor azt hihetném egy űrállomáson járunk. :-)

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.június 18., hétfő / 16:51

Kiskertek, házikertek időszerű növényvédelmi teendői (8)

2018.június 18., hétfő / 10:58

Borostyán kárzevője

2018.június 18., hétfő / 10:50

Nyárfa hajtás írtás

2018.június 15., péntek / 09:53

húsz éves fagyal helyén jelenleg két éves fagyal van, mely tavaly is, idén is sárgul. Mi lehet a betegsége? Évente kétszer kap műtrágyás oldatot. Köszönöm a választ.

2018.június 15., péntek / 07:52

Kövèrporcsin írtàsa vetemènyesből

2018.június 11., hétfő / 18:18

Mivel írtsam ki a gyomot?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia