szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A rovarok, mint kártevők

Gál Attila Viktor     4 094 napja     2065 megtekintés
Arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a rovarok, bogarak melyek a kertben hatalmas károkat tudnak tenni? És még arra, hogy ezek ellen hogyan lehet védekezni?
Arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a rovarok, bogarak melyek a kertben hatalmas károkat tudnak tenni? És még arra, hogy ezek ellen hogyan lehet védekezni?
0
0
szavazat


10 HozzászólásZajácz István
2009. febr. 02. (4 010 napja)

Gál Attila Viktor részére:

 

A http://www.kerteszkedes.hu">Kertészkedés rovatunkban növényenkénti bontásban olvashat az egyes rovarkártevőkről.

 

Az almatermésűek, szőlő és őszibarack esetében a  kémiai védekezésre az alábbi készítmény is alkalmas: http://www.szepzold.hu/webaruhaz" _fcksavedurl="http://www.szepzold.hu/webaruhaz">Talstar

1 Talstar 10 EC, ami veszélytelen a melegvérűekre (ember, kutya …) és III forgalmi kategóriába tartozik, vagyis bárki megvásárolhatja a gazdaboltokban. Kiszerelése 1 dl vagy ampullás.  Hatástartama kb. egy hét, vagyis ezen időszak alatt ott lévő rovarokat pusztítja el.

 

2 Rogor L 40 pedig egy olyan készítmény, mely nem csak érintkezés útján hat, hanem felszívódik a növénybe, így az abba „kóstoló” (szívó és rágó) rovarokat (atkákat) is elpusztítja. Meg persze azokat is, amikre rákerül, érintkezik vele. Ez a termék viszont II. forgalmi kategóriás, ezért gazdaboltokban zöldkönyvet kérhetnek hozzá. Tartamhatása 7-12 nap. 1 literes kiszerelésben kapható, ami egy hektárra (10 000 m2) is elég, vagyis egy flakonnal sokáig permetezhetünk.

 

Mindkét készítményt javasolt a virágzási időszakban (virágzás előtt és után is) alkalmazni, mert ez kritikus időszak a növények életében. vagy pedig akkor, amikor látjuk a kártevőket vagy azok kártételét. Ha rovarcsapdákat teszünk ki, és azok befogták a hím lepkéket. Utána egy héttel javasolt védekezni, mert akkor kelnek majd ki a lárvák, amiket ne hagyjunk táplálkozni.

 

Üdvözlettel,

Zajácz István

 

Zajácz István
2009. febr. 02. (4 010 napja)

Valószínű kérdésére a válasz a cserebogár lesz.

Itt bővebben is olvashat róla, s a kép alapján kiderül, hogy ezt a rovart látta-e:

http://szepzold.hu/a_bogar_amit_erdemes_lecserelni href="http://szepzold.hu/a_bogar_amit_erdemes_lecserelni">http://szepzold.hu/a_bogar_amit_erdemes_lecserelni

 

Üdvözlettel,

Zajácz István

 

Cser krisztina
2009. jan. 28. (4 015 napja)
Szeretnék segitséget kérni. A kertemben tavaly kisszámban megjelent tavasszal egy olyan bogárféle, amely 2 cm hosszu, szárnyas és sután tud repülni 2 cm-es csápja van és inkább légyhez hasonlitható. A talajból kel ki, kis kupacokat hagyva maga után, összel már az egész kert tele lett akis porhanyos kupacokkal. Persze nem szeretem, mert a házban a mai napig is felbukkan. Mi lehet és mit tudok tenni?


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.