szépzöld

4 tipp, a finom ételért

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 16.


A levesek, pörköltek, rakott ételek könnyebb elkészítéséhez nézzünk most négy egyszerű ötletet.

4 tipp, a finom ételért

A levest és a pörköltet előre készítsük el, hogy összeérhessenek az ízek. A pörkölthöz adott, bor, sör vagy tea megpuhítja a rágós húst. A híg levest burgonyával sűríthetjük be.

Ha zavaros az erőleves, tegyünk bele tojáshéjat. A szennyeződés lerakódik a tojáshéjban. Ha a leves kitisztult, vegyük ki a tojáshéjat. Vagy verjünk fel egy tojásfehérjét, tegyük bele a levesbe, a tetejét kavarjuk meg, majd egy idő után szűrővel szedjük le a habot. A leves tisztább lesz.

A halcsontból és halfejből sűrítményt készíthetünk. Ne főzzük 20 percnél tovább, mert keserű lesz. A sűrítményt jégkocka-tartóban fagyasszuk le, majd műanyag zacskóban tegyük a kockákat a mélyhűtőbe.

Ha eltört a tűzálló tál teteje, alufóliával fedjük le sütés közben.

Kapcsolódó cikk: Ha parfüm, akkor miért levendula?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.január 10., szerda / 09:13

Gyep sárgulás foltosodás

2018.január 10., szerda / 09:10

Gyep sárgulás foltosodás

2018.január 09., kedd / 21:50

Filodendron levele feketén foltosodik - túlöntözés?

2018.január 09., kedd / 21:29

Gyep sárgulás foltosodás

2018.január 09., kedd / 20:58

Tőzeglégy beltéri kirtásának lehetőségeiről érdeklődöm

2018.január 04., csütörtök / 22:03

Filodendron levele feketén foltosodik - túlöntözés?

2018.január 02., kedd / 10:20

Thuja növényvédelme

2018.január 02., kedd / 10:18

Hol tudok morzsika port vásárolni ? SOS


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia