szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

4 tipp, a finom ételért

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 16.


A levesek, pörköltek, rakott ételek könnyebb elkészítéséhez nézzünk most négy egyszerű ötletet.

4 tipp, a finom ételért

A levest és a pörköltet előre készítsük el, hogy összeérhessenek az ízek. A pörkölthöz adott, bor, sör vagy tea megpuhítja a rágós húst. A híg levest burgonyával sűríthetjük be.

Ha zavaros az erőleves, tegyünk bele tojáshéjat. A szennyeződés lerakódik a tojáshéjban. Ha a leves kitisztult, vegyük ki a tojáshéjat. Vagy verjünk fel egy tojásfehérjét, tegyük bele a levesbe, a tetejét kavarjuk meg, majd egy idő után szűrővel szedjük le a habot. A leves tisztább lesz.

A halcsontból és halfejből sűrítményt készíthetünk. Ne főzzük 20 percnél tovább, mert keserű lesz. A sűrítményt jégkocka-tartóban fagyasszuk le, majd műanyag zacskóban tegyük a kockákat a mélyhűtőbe.

Ha eltört a tűzálló tál teteje, alufóliával fedjük le sütés közben.

Kapcsolódó cikk: Ha parfüm, akkor miért levendula?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.április 03., péntek / 21:28

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:24

Télizöld fagyal és akác?

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul

2020.március 02., hétfő / 13:53

Citromfáim néhány levele elsárgult, és ahol a levél felszíne elsárgult, ott a fonákon kis barna pöttyöket találok.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia