szépzöld

4 tipp, a finom ételért

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 16.


A levesek, pörköltek, rakott ételek könnyebb elkészítéséhez nézzünk most négy egyszerű ötletet.

4 tipp, a finom ételért

A levest és a pörköltet előre készítsük el, hogy összeérhessenek az ízek. A pörkölthöz adott, bor, sör vagy tea megpuhítja a rágós húst. A híg levest burgonyával sűríthetjük be.

Ha zavaros az erőleves, tegyünk bele tojáshéjat. A szennyeződés lerakódik a tojáshéjban. Ha a leves kitisztult, vegyük ki a tojáshéjat. Vagy verjünk fel egy tojásfehérjét, tegyük bele a levesbe, a tetejét kavarjuk meg, majd egy idő után szűrővel szedjük le a habot. A leves tisztább lesz.

A halcsontból és halfejből sűrítményt készíthetünk. Ne főzzük 20 percnél tovább, mert keserű lesz. A sűrítményt jégkocka-tartóban fagyasszuk le, majd műanyag zacskóban tegyük a kockákat a mélyhűtőbe.

Ha eltört a tűzálló tál teteje, alufóliával fedjük le sütés közben.

Kapcsolódó cikk: Ha parfüm, akkor miért levendula?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.július 11., szerda / 15:02

A képen látható növényről mi lehet tudni?

2018.július 11., szerda / 14:27

A képen látható növényről mi lehet tudni?

2018.július 11., szerda / 14:26

Borostyán megfékezése

2018.július 11., szerda / 14:23

Függöny a hálókba

2018.július 11., szerda / 14:19

Függöny választás hálószobákba

2018.július 10., kedd / 12:57

Moníliás gyümölcsrothadás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia