szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

5+1 mód, ahogy salátát készíthetünk

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 24.


Saláta! Tudjuk milyen egészséges, de hogyan tehetjük még ízletesebbé úgy, hogy fogyasztásakor a benne lévő vitaminokat is teljes mértékben megkaparinthassuk?

5+1 mód, ahogy salátát készíthetünk

A fejes salátát mindig folyóvízben mossuk meg, és ne sokáig tartsuk a víz alatt, vizsgáljuk meg alaposan, nem marad-e rajta szennyeződés, de nehogy kimossuk az értékes vitaminokat, illetve ásványi sókat.

Az elkészítet öntetet közvetlenül étkezés előtt öntsük a salátalevelekre, így frissen tarthatjuk akkor is, ha néhány órán át a hűtőben tároljuk.

A salátaöntet különösen zamatos lesz, ha finomra vágott hagymát néhány csepp olajjal habosra keverünk, ehhez tesszük az ízesítőket (cukor, bors, mustár, ecet vagy citromlé) ízlés szerint.

A nyers saláták zsírban oldódó vitaminjai jobban érvényesülnek, ha ecetes-olajos vagy ecetes-tejfeles salátaöntetet készítünk hozzájuk.

A káposztasaláta finomabb és főleg vitamindúsabb, ha szeletelés után nem sózzuk be, s nem nyomkodjuk ki a káposztát, hanem azonnal ráöntjük az elkészített salátalevet.

Kitűnő salátaecet, az ecetben eltett uborka vagy zöldpaprika leve. Leszűrve, üvegbe tegyük félre.

Kapcsolódó cikk:

Sózzunk! De hogyan?

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia