szépzöld

5 virág, ami a konyháért kiált!

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 02.


Vannak virágok, amelyeket nyugodt szívvel tehetjük a konyhába is, hiszen ebben a közegben is kifejezetten jól érzik magukat. Ezek a növények általában kisebb méretűek, így kevesebb helyet igényelnek és gondozásuk is könnyebb.

5 virág, ami a konyháért kiált!

Begónia

A konyhában, erkélyen, kertben egyaránt megtaláljuk ezeket a hálás növényeket. Kedvelik a világosságot, de az erős naptól védjük őket, mert könnyen égési foltokat kapnak. Nagy a párologtatási felületük, tehát bőven öntözzük.

Citromfácska

Mutatós, örökzöld növény. Dísznövényként tartjuk, de néha előfordul, hogy termést is hoz. Könnyen szaporíthatjuk otthon magvetéssel. Az árnyékban tartott növény levele nagyobb lesz, de nem olyan edzett, mint azé a növényé, amelyik bőséges fényt kap. Ha meleg helyen tartjuk, télen is fejlődik.

Kaktuszfélék

Számtalan változatuk ismerete, sok helyen egész gyűjteményt telepítenek az ablakba. Jól bírják a meleg, száraz levegőt. A valódi kaktuszok levelei átalakulnak tüskékké, hogy minél kevesebb vizet párologtassanak el. Ezért jól bírják a szárazságot.

Vízipálma

Leghálásabb növényeink egyike. Könnyen szaporítható dugványozással, tőosztással. Sok vizet igényel, nevelhetjük vízben tartva is. A huzatot nem bírja, mert a hirtelen párologtatás miatt levelei elszáradnak.

Pletykafélék

Többféle változata ismerete, többnyire futónövény. Félárnyékban egyenletes hőmérsékletű helyiségben szépen és gyorsan fejlődik.

Csodálatosan mutat egy-egy virágkompozíció a napsütötte konyhaablakban, élő transzparensként hirdetve tulajdonosa növényszeretetét. Sikerünket mi sem mutatja jobban, hogy hamarosan szomszédunk ablakában is meg fognak jelenni az első kis cserepek…
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.december 12., kedd / 14:32

kinai legyezőpálma gondozása

2017.december 12., kedd / 14:29

Orchidea barnás pöttyök a levélen

2017.november 20., hétfő / 19:28

Amarillisz virágoztatása

2017.november 04., szombat / 21:08

Profil módosítás - Visszajelzés

2017.október 31., kedd / 10:15

Orchidea magról szaporítása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia