szépzöld

nappali berendezése

Tina     3 745 napja     10807 megtekintés

27nm-es nappalit, ami konyha és étkező is lenne, hogyan rendezne be? 6,7 x 4m-es, és van egy bézs színű bőr ülőgarnitúránk, modern stílusú és egy terrakotta vörös szőnyegünk. milyen falszínt javasol, ami különlegessé tenné? a nappaliban könyvespolcokat is szeretnénk elhelyezni, akár mennyezetig érőt, gipszkartonból....az egyik 6,7-es szakaszon 3 db ablak van, , és az egyik 4m-es szakaszon 2 ablak foglal helyet.
köszönettel: Tina
 
 
 
27nm-es nappalit, ami konyha és étkező is lenne, hogyan rendezne be? 6,7 x 4m-es, és van egy bézs színű bőr ülőgarnitúránk, modern stílusú és egy terrakotta vörös szőnyegünk. milyen falszínt javasol, ami különlegessé tenné? a nappaliban könyvespolcokat is szeretnénk elhelyezni, akár mennyezetig érőt, gipszkartonból....az egyik 6,7-es szakaszon 3 db ablak van, , és az egyik 4m-es szakaszon 2 ablak foglal helyet.
köszönettel: Tina
 
 
 
0
0
szavazat


3 HozzászólásSulyok Timea
2009. júl. 16. (3 263 napja)

Kedves Hajni,

A válasz itt olvasható: http://www.szepzold.hu/4970">http://www.szepzold.hu/4970

Sulyok Timea

Hajni
2009. júl. 16. (3 263 napja)
Kedves Tímea!
 

A múltkor már írtam Önnek amiben arra kért, hogy küldjek Önnek képeket! Sajnos még nem sikerültek a fényképek elküldése!
De addig legyen oly kedves segíteni amennyire Öntől telik!

Tehát még egyszer a részletekről! Most vettünk házat és jelenleg felújítás alatt áll! Nappalival kapcsolatban kérném a tanácsát! Adott egy járólap ami mira bordó névre hallgat(ezt kellett volna Önnek elküldenem fényképen). De ha lenne oly kedves és felkeresné a www.terrakotta.hu címet ott a capri néven futó járólap lenne az ami nekünk mira bordó névre szól! Kiindulásként talán ez is megteszi! A kanapénk narancssárga ami terrakotta néven  fut itt az internetes bútorhonlapokon  amiket megnéztem! Tehát olyan terrakottás narancsos amiben találhatóak kicsi citromsárga és világoszöld kockák! Illetve adott még egy bordó szőnyeg amiben található bész csík, ami ovális kört ír le a szőnyegben!

Ezek után kérdezném én Öntől, hogy milyen falszínt válasszak? Olyan terveim vannak, hogy a falat keresztbeszelném egy vastag tapétacsíkkal! A tapétacsík tetejét az adott szín világos árnyalatára festetném, a tapétacsík alját pedig a szín sötét árnyalata uralná! Temészetesen a tapétacsík is az adott színvilágot tükrözné! Nemtudom, hogy Önnek mi a véleménye erről!

A másik kérdésem a függöny választás!
A nappalim úgymond a ház sarkát teszi ki! Ahol a négy falból kettő falat nagy ablakok uralnak!Mindig is ilyen nagy ablakos nappaliról álmodtam, de most nemtudom, hogy milyen függöny lenne az odaillő! Mennyezetre gondoltam feltenni a függönytartót és onnan leengedni a függönyt!De a talajig nem szeretném leengedni, mert az ablakpárkányba virágokat tervezek! Nem tudom hogy színben illetve formában milyen függyönyt válasszak!Ebben is kérném az Ön segítségét! Esetleg ha  virágokat nem tervezek az ablakpárkányra és talajig érő függöny lesz az is nagyon mutatós! Tanácstalan vagyok, hogy melyik legyen! Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy sötétítő függönyben milyen színt ajánlana! A sötétítőt csak dekoráció céljából szeretném megvalósítani,ugyanis az ablakokon a redőny töltené be a sötétítés szerepét! Csak gondoltam csinosítana az  ablakokon egy kis sötétítő függöny! Anyagból a szatén mellett voksolnék, nemtudom Önnek mi a véleménye erről! Abban az anyagban minden benne van! Egyszerű és mégis elegáns!

Szeretnék egy elegáns, stílusos mégis egyszerű, kis mutatós nappalit kialakítani! Ebben kérném az Ön segítségét!

Hát röviden és tömören "ennyi" lenne a kérdésem! Nagyon szépen köszönöm a segítségét!
Azért még igyekszem képeket küldeni a pontosabb segítséghez!

További kellemes napot!

Tisztelettel: Hajni
sulyok.timea
2008. márc. 21. (3 745 napja)
A nappalit arra a részre helyezném -ha ez még eldönthető- ahol a 4 m hosszú szakaszon nincs ablak, így ide tehető lenne a mennyeztig érő pocrendszer. Praktikus, ha a pocok asszimetrikusan vannak elhelyezve. Ha majd a polcok megtelenek izgalmasabb látvány lesz a szemnek. Arról nincs információm, hogy az ülőgarnítúra 3-2-1-es elosztású-e. Ha mégis, akkor jó lenne a 3-as egységet az ablak nélküli falhoz illeszteni, a 2-es kanapé pedig kerülhet a polc elé. Az 1-es egységet , a tv társaságában az ablokos részre helyezzük. Falszínnek javaslom a Supralux Colour Collection családból a F3.27.61 árnyalatot. Lehet más festék márkát választani, de így a színkód alapján pontoan tudható, mely színre gondoltam, mert nehéz egy színt szavakkal körülírni.Az ablakokra olyan pl organza anyagú függönyt javaslok, melyben a szőnyeg terrakotta árnyalata visszaköszön. Így kellő hangsúlyt kap majd a bézs ülőgarnítúra.Az étkező-konyha rész kialakításánál javaslom ugyanet a falszínt. Az étkező sarok kialakításánál fontos a jó helykihasználás. Olyan étkező asztal válasszon, ami bővíthető, kihúzható, vendégek fogadására alkalmas, s ha már nem kell, akkor kis méretűvé tolható össze. A padló anyagáról és az ajtó helyéről nincs információm, javaslom viszont a fa szalagparkettát, ma már olyan változatban is létezik, mely alkalmazható padlófűtés esetén is és a konyhai "vizes baleseteket" is kibírja. A konyhabútor lehetne a C4.19.83 árnyalathoz hasonló, pasztel sárga árnylat. Vidám, világossá teszi a helyiséget és harmonizál az egy légtérben lévő nappaival.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.