szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

6 tipp a gyümölcsök előkészítésére

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


Gyorsan és praktikusan. E két vezényszó ösztönözzön most bennünket.

6 tipp a gyümölcsök előkészítésére

A hámozott állapotban félretett alma nem barnul meg, ha sós vízben tartjuk. Felhasználás előtt öblítsük le. Egy csipet só ízletessé teszi a főtt almát. Kevesebb cukor kell a kompóthoz, ha csak akkor keverjük bele, amikor már magfőtt.

A vékony héjú gyümölcsöt (pl. őszibarackot) tegyük egy edénybe és forrázzuk le. Egy perc múlva öntsük le róla a vizet és hámozzuk meg a gyümölcsöt.

A friss szamócát még azelőtt mossuk meg és csepegtessük le, hogy leszednénk a csészeleveleit. Ha pucolás után mossuk meg, felszívja a vizet és vizenyős lesz.

A szeletelt banán nem barnul meg, ha kevés sherryt öntünk rá, de helyette használhatunk citrom vagy ananászlevet is.

A hűtőben tárolt dinnyét csomagoljuk be. Így ízletesebb marad, és az illata sem megy át a többi ételbe.

Ha a dinnyét tálcán akarjuk tálalni, az aljából vágjunk le egy szeletet, hogy ne guruljon el. Ez főként akkor hasznos, ha a dinnyét gyümölcsöstálként akarjuk használni.

Kapcsolódó cikk: Amit a zöldségekről tudnunk kell




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia