szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

6 veszélyes ételes tévhit

Sulyok Józsefné, 2013. jún. 14.


Avagy nem igaz, az a kedvező élettani hatás minden esetben, amit a fokhagymáról, gombáról, uborkáról állítanak. Jó, ha tudjuk, így nekünk már nem kell kísérleteznünk!

6 veszélyes ételes tévhit

Nem igaz, hogy elegendő naponta 2-3 gerezd nyers fokhagymát lenyelnünk, s nem lesz érelmeszesedésünk. Az érelmeszesedés ellen megfelelő életmóddal, étrenddel küzdhetünk, a fokhagymanyeléssel nem sokra megyünk. Legfeljebb kellemetlen szagunk s esetleg túl sok gyomorsavunk lesz.


Nem igaz, hogy a nyers vöröshagyma elfogyasztása nagy adagban, „sok vért csinál”. A vöröshagyma kedvelt fűszernövényünk, jelentős ásványi-só és vitamintartalma van. De semmivel sincs vérképzőbb hatása, mint az egyéb főzelékeknek. Nyers állapotban erősen fokozza a gyomornedv-kiválasztását, puffaszt is. Kellemetlen szájszagot okoz.


Nem igaz, hogy a gyalulva besózott uborka, ha erősen kicsavarják vagy leforrázzák, nem okoz gyomorpanaszokat. A nyers uborka rostjai nehezen emészthetők sózás, forralás után is, a forrázott uborka el is veszíti zamatát.


Nem igaz, ha naponta megiszunk 1 dl étolajat, az feloldja az epeköveinket. Az olaj legfeljebb erős epegörcsöt vált ki.


Nem igaz, hogy az olajban kisütött rántott hús könnyebben emészthető. Minden morzsával burkolt, bő zsírban kisütött hús nehezen emészthető.


Nem igaz, hogy csak az a gomba mérgező, amely a belemártott ezüstkanalat megfeketíti. Számos mérgező gomba nem okoz az ezüstön oxidálódást.

 

Kapcsolódó cikk:

Sütőporral támad a jó háziasszony! 11 nélkülözhetetlen tipp

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia