szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A banánt szerető szerelemvirág titka

Vig Ágnes, 2013. szept. 23.


A szerelemvirágot - más néven Afrika szerelme - nem véletlenül, sokan varázslatos növénynek tartják. Csodás virágának légies színét nézve érthető a virág köré szőtt legenda létrejötte.

Viszont a hiedelmekkel ellentétben nem igényel különleges bánásmódot, csak termékeny talajt, főleg a kezdetben.

A banánt szerető szerelemvirág titka

Latin elnevezése: Agaphantus  is a görög „agape” (szerelem) és  „anthos” (virág) szóból ered, bár Dél-Afrika magasabb hegyei közül  a Jóreménység foka és a Limpopo folyó környékéről származik. Sok mítosz kering a szerelemvirág körül, hogy nehéz nevelni és nem fagytűrő.

És a titok: ne hagyjuk kiszáradni azután sem, hogy elvirított. Sokan panaszkodnak, hogy nem virít a szerelemviráguk és ennek gyakran az az oka, hogy ősszel kiszáradt. Ezért rendszeresen öntözzük a tél beálltáig és háromhetente tápoldatozzuk.

Olyan anyagot használjunk, aminek magas a kálium tartalma. Az Agriplant 4 vagy a Volldünger Linz Virág remekül megfelel erre a célra. Esetleg ha van kedvünk, akkor időnként akár banánhéjat is ledarálhatunk és a növényünk tövéhez szórhatjuk a cserépben. A banánhéj magas kálium tartalma miatt akár szárítva is remek komposztanyag virágos növényeink számára.

A szerelemvirágnak több típusa létezik, egy részüknek örökzöld levelei gyönyörűek, de tényleg nem fagytűrőek, ezért érdemes őket fagymentes helyre menekíteni a téli időjárás viszontagságai elől.

Egyes hibridek viszont mondhatni lombhullatók, télire visszahúzódnak leveleik és a talajban vészelik át a kedvezőtlen körülményeket, hiszen Afrika magas hegyeiben is találkoznak fagyos időszakokkal. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy a mi virágunk melyik típusba tartozik, biztosabb, ha védett helyen teleltetjük.

Kapcsolódó cikk:

Nagytakarítás a virágágyásban - De hogyan?

 

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?

2020.január 29., szerda / 08:51

Milyen gyümölcsfákat ültessek?

2020.január 29., szerda / 08:48

Mi történhetett a korall virágommal?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia