szépzöld

A divatos melírozott desszert: csupros mákos

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 17.


Hívják bögrés mákosnak is, hiszen minden hozzávalóból egy-egy csésze szükséges. Tipikusan egyszerűen nagyszerű süti. Próbálja ki!

A divatos melírozott desszert: csupros mákos

Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1 csomag sütőpor, 25 dk darált mák kevés cukorral összekeverve, 3-4 reszelt alma levét kicsavarva, amire őrölt fahéjat szórunk.

Liszt, cukor, sütőpor összekeverése után a ¾ részét a tepsibe szórjuk, rászórjuk a mák felét, majd az almát, ismét a mák másik felét és végül a megmaradt lisztes keveréket.

A tetejére keverünk 4 egész tojást, teszünk bele ízlés szerint vaníliacukrot, citromhéjat, 1 dl tejet és 1 dl olajat. Ezt a masszát a tepsi tetejére öntjük, kissé megszurkáljuk, hogy a belsejébe is kerüljön a tojásos, tejes masszából.

Mák helyett dióval is nyugodtan el lehet készíteni.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikk:

Mák, a sokoldalú orvosság




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.május 18., péntek / 16:29

Fűben kicsi gombák és színvesztés

2018.május 17., csütörtök / 13:05

Oregánó palánták nem fejlődnek

2018.május 17., csütörtök / 13:03

Miért nő kalaposgomba a fű között?

2018.május 16., szerda / 13:57

Mi lehet a tujám baja?

2018.május 07., hétfő / 00:24

Orchidea termesztése házilag

2018.május 06., vasárnap / 17:54

Eltérő színű foltok a gyepállományban, mi lehet a probléma?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia