szépzöld

A divatos melírozott desszert: csupros mákos

Sulyok Józsefné, 2013. júl. 17.


Hívják bögrés mákosnak is, hiszen minden hozzávalóból egy-egy csésze szükséges. Tipikusan egyszerűen nagyszerű süti. Próbálja ki!

A divatos melírozott desszert: csupros mákos

Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1 csomag sütőpor, 25 dk darált mák kevés cukorral összekeverve, 3-4 reszelt alma levét kicsavarva, amire őrölt fahéjat szórunk.

Liszt, cukor, sütőpor összekeverése után a ¾ részét a tepsibe szórjuk, rászórjuk a mák felét, majd az almát, ismét a mák másik felét és végül a megmaradt lisztes keveréket.

A tetejére keverünk 4 egész tojást, teszünk bele ízlés szerint vaníliacukrot, citromhéjat, 1 dl tejet és 1 dl olajat. Ezt a masszát a tepsi tetejére öntjük, kissé megszurkáljuk, hogy a belsejébe is kerüljön a tojásos, tejes masszából.

Mák helyett dióval is nyugodtan el lehet készíteni.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikk:

Mák, a sokoldalú orvosság




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.július 26., szerda / 13:55

Mekkora dózisban alkalmazható a Puma Extra pázsitok egyszikű gyomirtásakor?

2017.július 26., szerda / 13:51

Növény nevének meghatározása

2017.július 24., hétfő / 22:23

rózsa gombaölőszer házilag

2017.július 19., szerda / 12:17

Ecettel valo gyomirtás teendói?

2017.július 19., szerda / 12:15

selyemakác nem hajt

2017.július 17., hétfő / 16:53

Kövér porcsint a konyhába!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia