szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A kelbimbó hideg oldala

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 03.


Nem mindenki szereti karakteres íze miatt, azonban megérdemli a kitartó növény címet, hiszen szélvédett helyen a kelbimbó január végéig vagy akár februárig is kint maradhat a szabadban.

A kelbimbó hideg oldala

Minél hidegebb van, annál jobban lekókadnak a növény nagy levelei, így védve a száron sorakozó rózsácskákat. Ezért az egészséges leveleket semmiképp ne távolítsuk el, illetve ne csípjük le a középső hajtás levélbóbitáját, mint ahogyan azt gyakran csinálják. Inkább a tél beköszönte előtt növeljük a növény ellenálló-képességét és fagyállóságát feltöltögetéssel.

Erre különösen nagy szükség van változó időjárás esetén, amikor a növény ismételten megfagy, majd kienged. A bimbók minősége akkor is romlik, kevés a hó, elvesztik friss-zöld színűket és megfoltosodnak.

Tipp! Inkább szedjük le korábban a bimbókat, tisztítsuk meg, sós vízben forrázzuk meg, és adagonként fagyasszuk le.

Kapcsolódó cikk:

Zöldség kisokos 2.




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség

2019.szeptember 23., hétfő / 00:06

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia