szépzöld

A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólások (2)

gida
2009. szept. 23. (2 635 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. aug. 06. (2 682 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Friss hozzászólások

2016.december 03., szombat / 11:22

piros paprika daralasa

2016.november 28., hétfő / 14:49

Sárga foltok a frissen, szeptemberben vetett gyepen

2016.november 19., szombat / 09:55

Vízparti ékszerkülönlegességek

2016.november 17., csütörtök / 20:01

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2016.november 11., péntek / 09:28

Virággal kápráztató cserjék

2016.október 23., vasárnap / 21:27

Szárad a japán vörös juharfám, visszapöndörödnek a levelei sok ágon. Mi a baja?

2016.október 21., péntek / 17:14

A mindig ragyogó smaragdfa


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia