szépzöld

A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólások (2)

gida
2009. szept. 23. (2 679 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. aug. 06. (2 727 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Friss hozzászólások

2017.január 21., szombat / 21:50

Korilla az elrejtett zöldség

2017.január 14., szombat / 18:40

Vásárlói tájékoztató

2017.január 11., szerda / 14:35

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 11., szerda / 14:28

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 10., kedd / 18:10

Tőzeg felhasználás ültetéskor

2017.január 10., kedd / 18:07

AZ ÖNÖK WEBOLDALÁN MEGJELENT CIKKBEN SZEREPLŐ FŰFÉLE MEGHATÁROZÁSA

2017.január 08., vasárnap / 12:30

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 07., szombat / 15:27

apró muslicák a földből


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia