szépzöld

A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólások (2)

gida
2009. szept. 23. (2 168 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. aug. 06. (2 216 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Friss hozzászólások

2015.augusztus 24., hétfő / 13:41

könnyezik az alokasiam

2015.augusztus 23., vasárnap / 17:59

A nem is olyan közönséges aranyvessző

2015.augusztus 22., szombat / 10:40

bab zsizsik ellen hogyan és mivel kell védekezni

2015.augusztus 21., péntek / 11:58

felbukkanó gyökérzet

2015.augusztus 20., csütörtök / 08:27

Milyen védekezést ajánlanak az amerikai ugró kabóca ellen?

2015.augusztus 19., szerda / 20:06

felbukkanó gyökérzet

2015.augusztus 18., kedd / 12:16

fenyő levélbarnulás

2015.augusztus 18., kedd / 11:40

fenyő levélbarnulás

2015.augusztus 16., vasárnap / 21:16

Milyen védekezést ajánlanak az amerikai ugró kabóca ellen?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia