Bauhaus térkő

A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólások (2)

gida
2009. szept. 23. (2 043 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. aug. 06. (2 091 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Ajándék Volldünger Linc Virág
Friss hozzászólások

2015.április 27., hétfő / 15:18

Varga László-tól ZÖLDSÉG GONDOK

2015.április 27., hétfő / 12:01

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2015.április 27., hétfő / 11:30

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2015.április 27., hétfő / 10:11

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2015.április 25., szombat / 15:29

Miért nem terem az egyik fajta fügém?

2015.április 24., péntek / 12:02

Zöld színű (virágtalan) futó növényt keresek