szépzöld

A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólások (2)

gida
2009. szept. 23. (2 415 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. aug. 06. (2 463 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Friss hozzászólások

2016.május 03., kedd / 14:25

Profil módosítás - Visszajelzés

2016.április 30., szombat / 19:58

Ékszertisztítás házilag

2016.április 29., péntek / 09:25

Fenyőbetegségekkel kapcsolatban kit keressek?

2016.április 29., péntek / 09:21

Milyen betegség támadta még a szőlőt?

2016.április 29., péntek / 09:20

Selyemakac torzse korhad

2016.április 29., péntek / 09:16

csodasövény (szil) kártevő elleni védekezés

2016.április 28., csütörtök / 12:23

Milyen betegség támadta még a szőlőt?

2016.április 28., csütörtök / 11:55

Milyen betegség támadta még a szőlőt?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia