szépzöld

A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 12.


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 




Hozzászólások (2)

gida
2009. szept. 23. (2 070 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. aug. 06. (2 118 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Ajándék Volldünger Linc Virág
Friss hozzászólások

2015.május 21., csütörtök / 21:04

Udvar/füvesítés újraindítása

2015.május 21., csütörtök / 19:00

Lefagyott sárgabarackfa sorsa

2015.május 21., csütörtök / 12:14

Mért nemvirágzik a pünkösdi,másnéven bazsarózsám?

2015.május 21., csütörtök / 12:11

Lefagyott sárgabarackfa sorsa

2015.május 19., kedd / 07:07

Az orchidea ápolása

2015.május 18., hétfő / 18:06

Az orchidea ápolása

2015.május 15., péntek / 15:11

Érdi bőtermő nem hajt ki.

2015.május 15., péntek / 15:08

szeretném megtudni,hogy van-e házilag,vegyszer mentesen kiirtani, a puszpáng iloncát, a bukszusrol


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia