A lecsó eltevése

Sulyok Józsefné, 2008. augusztus 12., kedd


Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Lecsó eltevése


6 kg paprikát, 2 kg paradicsomot tetszés szerint összevágunk és egy kanál zsíron megsózva félig puhára megdinszteljük. Tartósítószert teszünk bele, üvegekbe rakjuk. 2-3 evőkanál olvasztott zsírt teszünk a tetejére, lekötve meleg dunsztba tesszük, míg kihűl. Fogyasztás előtt a hagymát ebben az esetben használat előtt dinszteljük hozzá.

De lehet úgy is készíteni, hogy a hagymát eleve beledinszteljük a paprika, paradicsom közzé és úgy tesszük üvegekbe.


A készítményt nem csak lecsóként, tojásosan, kolbászosan, szalonnásan fogyasztjuk, hanem pörköltkészítéshez, gulyásleveshez stb. készítéséhez is használjuk.
 

Jó étvágyat!

 

Csodás Tavaszi Kert - Szépzöld Pályázat
Csodás Tavaszi Kert - Szépzöld Pályázat



Hozzászólások (2)

gida
2009. szeptember 23., szerda (1 667 napja)
szia!
Én évek óta teszek el lecsót, de még soha nem tettem bele tartósítószert. És nálam az arányok is mások. Sokkkalsokkal több paradicsomot használok. :)) Lehet, nem is lecsót teszek el, de mindenki imádja. :)

Edit
2009. augusztus 06., csütörtök (1 715 napja)
Én is így készítem, sőt a hagymás változat a jobb, de zsír helyett inkább érdemes olajat választani. Az is lezárja a tetejét és nem avasodik úgy, mint a zsír. Én az olajréteget is kidobom róla télen és úgy használom.


Kertdoktor
Friss hozzászólások

2014.április 17., csütörtök / 09:55

6 tuti locsolóvers húsvétra

2014.április 15., kedd / 10:56

Monília elleni védekezés

2014.április 14., hétfő / 21:00

Monília elleni védekezés

2014.április 14., hétfő / 20:53

Kajszibarackfa virágpusztulása

2014.április 10., csütörtök / 10:19

Az ünnep utáni sonka felhasználása

2014.április 10., csütörtök / 09:05

Mit tegyek a fiatal sárgabarackfámmal, mely egyik napról a másikra megbetegedett?