szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A mindig mosolygó növény

Mártha Izabella, 2014. okt. 03.


Az ibolyafélékhez tartozó apró növények ékes színfoltjai lehetnek a kerteknek, erkélyeknek, teraszoknak és parkoknak. Az ő húsz centiméteres magasságával nem a legnagyobb növények egyike, de a hatást amit a méretével nem tud elérni pótolja a csodálatos színük, mintájuk és virágformájuk!

A mindig mosolygó növény

Függetlenül attól, hogy kék, sárga, lila, piros vagy fehér a színe az úgynevezett „mosolygós arc” szinte minden színben ragyog!

Hely- és a talajigény

Árvácska a kétnyári dísznövényekhez tartozik, mivel virágjukat a magvetést követő évben növesztik. Napfényes területet kedveli, ahol a színes virágok könnyen képeznek foltokat. Vannak olyan korai fajok is, mint például az európai viola (Viola cornuta), melyek jól tűrik a félig árnyékos területet is.

Az egyszerű virágföld kiválóan alkalmas a növények termesztéséhez, de optimális lehet a kerti talaj is, ha nem túl tömörödött. Keverjük össze lassan bomló tápanyaggal a földkeveréket, vagy ha túl tömörödött, akkor a homokkal lazítsuk meg.  

Árvácska ápolása

Aki azt szeretné, hogy a növénye sokáig virágozzon ügyeljen arra, hogy a virágföld mindig enyhén nedves legyen. Így gondoskodhatunk a növény biztos sikeréről, melyet szemkápráztató virágözönnel fog meghálálni. De ne legyen a pangó víz a növény alatt, különben az gyors rothadáshoz vezethet.

Ha általános virágföldbe ültetjük az árvácskát akkor műtrágyát nem szükséges hozzáadni, de ha kert talajt használunk, akkor keverjünk hozzá komposztot vagy tartós hatású műtrágyát.  Ellenkező esetben visszafogott lesz a hajtások növekedése és a virágok sem lesznek elég szépek. Ha azt szeretnénk, hogy virágzásuk még intenzívebb legyen, adjunk rendszeresen Wuxal Super®  tápoldatot  is a növényeinknek és akkor ilyen látványban lesz részünk:

De azok se keserdjenek el, akinek nincs kertjük, vagy erkélyük, ahova ezeket a mosolygós növényeket ültethetnénk, hiszen számos praktikus és érdekes módja van hogy árvácskák vegyenek körül a mindennapjainkban.

Régi, megunt dolgainkat is felobhatjuk, ha színes árvácskák beültetésére használjuk azokat.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia