szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A pázsit őszi gondozása

Nagy Mihály, 2009. okt. 26.


Október vége felé közeledve tapasztaljuk, hogy a füvünk már nem nő komoly intenzitással. Hamarosan közeledik az utolsó nyírás ideje.

Ilyenkor állítsuk a fűnyíró gép kerekeit egy fokozattal magasabb állásba, ezáltal nem fogjuk a megszokott méretre vágni a füvünket. November végén szórjuk meg műtrágyával, amiben a nitrogén 0%-os.

Használjunk Volldünger Golf műtrágyát, mely a növény által könnyen felvehető formában tartalmazza a legfontosabb tápanyagokat. Összetételénél, könnyű kezelhetőségénél fogva jól beilleszthető a tápanyagpótlási programokba, ezért hatékony eszköze a harmonikus növénytáplálásnak. Emellett növeli a környezeti tényezők által okozott esetleges stressz hatások kivédésének esélyét (pl.: szárazságtűrés).

Meg lehet oldani úgy is, hogy külön szórjuk a káliumot és külön a foszfort, de ez dupla munka. Akinek automata öntözőberendezése van, ne felejtse el a téliesítést. Kompresszorral feltétlenül fúvassuk ki a rendszert, mert a szórófejben maradt víz fagy meg a leghamarabb és ez biztos szétfagyást eredményez.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia