szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A póréhagymát barázdákba ültessük

Sulyok Józsefné, 2016. máj. 09.


Ez a finom téli zöldség egyszerűen termeszthető, igénytelen, hidegtűrő, sokféleképpen felhasználható növény

 A póréhagymát barázdákba ültessük

Vannak nyári és őszi fajtái. Vethetjük csoportos magvetéssel, üvegházban, vetőládában 15 fokon áprilisban előnevelhetjük. A magokat közvetlenül a hajtató-felület talajába, egymástól 10 cm-es távolságra vethetjük.

Ha palántázni akarunk, akkor mély barázdákba ültessük, hogy a pórét feltöltögetéssel halványíthassuk. Június-júliusban duggassuk el a palántákat. A növény lombjának felét, gyökerének egyharmadát kurtítsuk le, a lyukakba pedig egy-egy növényt ültessünk. Ne töltsük fel, hanem alaposan öntözzük meg, hogy a föld a gyökerekhez beiszapolódjon.

Mélyágyba váltakozó állásba egymástól 10-15 cm-es távolságra ültessük a dughagymákat. A sorokat tartsuk gyommentesen, fokozatosan mindig több és több földet töltögessünk köré, hogy szépen kihalványodjon. Arra ügyeljünk, hogy föld ne kerüljön a levéllemezek közzé.

A póré nem kényes növény, így a felhasználásig a talajban maradhat. De ha igazán hideg idő várható, mielőtt a föld átfagyna, megfelelő mennyiséget szedjünk ki, és homok-tőzeg keverékkel töltött ládába tároljuk.

Kapcsolódó cikk: Az Európában fiatal frézia

 

 

 




Hozzászólások (1)

Petrerman Istvánné
2016. szept. 22. (1 174 napja)
Tetszik az ötlet.


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia