szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A szép kert az ingatlan értékét is növeli

Szépzöld, 2017. szept. 08.


A tavasztól késő őszig terjedő hónapokban rendszerint sok időt töltünk a kertben. Az otthont övező környezet azonban nem csak esztétikai és kényelmi értékkel bír, de az igényes kialakítás az ingatlan értékét is növeli.

A szép kert az ingatlan értékét is növeli

Rendszerint ez az a terület, amelyet a potenciális vásárlók először meglátnak. A gondozott gyep, a színvonalas sziklakert, vagy a minőségi megjelenéssel bíró kerti tó azonnal pozitív benyomást keltenek az érdeklődőkben. Az ingatlanhirdetési portálokon is előnynek számít az, ha a ház körül színvonalas kert is húzódik, s arról is felkerülhet néhány fénykép a hirdetés mellé.

A családi ház iránt érdeklődők számára megvannak azok a kritikus területek, amelyekre fokozott figyelmet szoktak fordítani. Az elvárások között nem csak a kiváló minőségű nyílászárók vagy a tető megfelelő állapota szoktak szerepelni, hanem a kert gondozottsága is lényeges. Természetesen akadnak, akik megalkuvóak, és az alacsony árakért cserébe kompromisszumot kötnek az erősen felújításra szoruló ingatlannal, de általánosságban véve nem ez az elterjedt. Az elhanyagolt, gyomokkal teli kert azt a képet festi le az ingatlanról, hogy annak állapota sem különb.

S hogy milyen momentumok tehetik igazán vonzóvá az érdeklődők számára a házat övező környezetet? Napjainkban a különleges növénytársításokkal megalkotott sziklakert kiemelt népszerűségnek örvend. Ha a kert adottságai lehetővé teszik, akkor a többszintű megoldások, közöttük melegséget árasztó kis utakkal a legtöbbek szívéhez közel állnak. A szaküzletekben és a webáruházaban elérhető sokféle kerti tó típus, valamint az akár házilag is kivitelezhető tó lehetővé teszi, hogy a nyugalom szigetének is tartott helyszín szintén megtalálható legyen a kertben. Ezeken felül már csak egy valami nyomhatja fel jelentősen az ingatlan árát, ez pedig nem más, mint az épített medence. Mivel ennek kialakítása alaphangon is egymillió forintnál kezdődik, így a beruházással abban is biztosak lehetünk, hogy egy esetleges ingatlan értékesítés során még magasabb árat kérhetünk érte. Természetesen a kültéri burkolatok minősége, vagy például az igényesen kialakított, tetővel ellátott kerti pihenő-és étkezőhely is befolyásolhatják az ingatlan értékét.

Napjainkban egyre többeknek mutatkozik arra igénye, hogy a kertben töltsék szabadidejüket. Sokan nem kedvelik a zsúfolt élményfürdőket, s helyettük inkább választják a szeretteikkel való pancsolást a kerti medencében. Nem véletlen tehát, hogy a kertépítés során igényesen megvalósított elemek nagymértékben befolyásolják egy-egy ingatlan kelendőségét és az általa megmutatkozó keresletet. Ingatlantulajdonosként tehát nem csak saját kényelmünk érdekében éri meg színvonalas megoldásokat választani, hanem az ingatlan értéknövekedésének apropóján is. Jó hír, hogy ma már megfizethető áron elérhetőek mindazok a burkolatok, kiegészítők, világítás típusok és alapanyagok, melyek segítségével a megálmodott kert valóra váltható.

Kapcsolódó cikk: A már leszüretelt gyümölcsfák védelmének fontossága
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.november 21., szerda / 07:24

Tippek az elburjánzó növények elszaporodása ellen!

2018.november 19., hétfő / 17:16

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 19., hétfő / 17:02

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?

2018.november 15., csütörtök / 22:07

Gyep sárgulása, pókhálószerű foltok

2018.november 15., csütörtök / 22:00

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 15., csütörtök / 21:57

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?

2018.november 07., szerda / 14:56

Smaragd tuja kártevők!

2018.november 03., szombat / 11:52

Mi a neve ennek a növénynek?

2018.november 03., szombat / 11:50

Mi az oka a sárgulásnak a fűnél?

2018.november 03., szombat / 11:48

Felkészülés télre a gyep permetezésével


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia