szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

A vegyszermentes életmód alapjai

Szépzöld, 2018. szept. 20.


Öko, bio, natúr? Csak úgy kavarognak a fogalmak az egészségesnek tartott élelmiszerek és kozmetikumok körül, a fogyasztó meg csak reménykedik, hogy egészsége hosszú távú megőrzése szempontjából jót választ. De vajon mivel teszünk a legjobbat magunknak és családunknak?

A vegyszermentes életmód alapjai

Sokan azt gondolják, hogy csak az lehet öko, amit otthon, szigorúan a kisháztájiban termel meg az őstermelő. Ez az állítás így nem igaz, hiszen nagy területen is éppúgy lehet ökoélelmiszert előállítani, mint egy kis területen. Ugyanilyen tévhit, hogy csak a kukacos alma lehet bio, hiszen a kártevők jelenléte csak a termelés minőségétől függ.

De hogyan kertészkedjünk egészségesen? A képlet egyszerű: a bio termesztés eredeti, vegyszermentesen előállított élelmiszereket foglal magába, vagyis az élővilág károsítása nélkül végzett ökológiai gazdálkodást. Mindez nagyon fontos, hiszen a probléma az, hogy rengeteg növényvédőszer-maradvány van a táplálékainkban, az adalékokon, színezékeken, puffasztókon kívül. Szerencsére egyre több ilyen jellegű webáruház készül, ahol az egészséges termékek beszerzésén túl, hasznos – elméleti és gyakorlati – tanácsok kerülnek napvilágra, megbízható forrásokból, szakemberek tollából, akik maguk is megtapasztalták a bio kertészkedés művelésének fontosságát, ezzel segítve az amatőr kertészeket.

Köztudott tény, hogy a szintetikus vegyszerek alkalmazásával termelt élelmiszerek kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ezért vásárlás előtt mindig olvassuk el az összetevőket, és próbáljunk meg kellően tájékozódni azokról az anyagokról, amelyek nagyon károsak az emberi szervezetre. Legyen Ön is tudatos és tájékozott vásárló, keresse a bio vagy öko minősítéssel ellátott nyers anyagokat vagy kész termékeket.

Zárásképp a leendő forgalmazók kedvéért jelezzük, hogy bio termékeket forgalmazó webáruház készítéshez és üzemeltetéséhez nem szükséges speciális engedély, tehát bármilyen jogi személy folytathat ilyen tevékenységet.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep

2020.május 10., vasárnap / 23:03

Magas örökzöld kerítés kis kertbe


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia