szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ahol megjön az étvágy

Sulyok Timea, 2008. júl. 29.


Két eltérő színvilág e két étkező, de mindegyik vidám és kedves légkört teremt az éhes, munkából hazatérő ember számára.

 

Számomra amolyan „dzsungelhangulatot” idéz ez a zöld színbe burkolózó étkező, bár attól azért nem kell tartanunk, hogy Tarzan és Jane előbukkan majd egy inda mögül.


Megnyugtató és kiegyensúlyozott légkört teremtenek a zöld árnyalatai. A levél mintázat pedig ezt a hatást erősítve körbeveszi a teret.

A lazán, könnyedén elhelyezett párnák is ezt a természetességet sugallják. Bár egy európai ember számára kényelmetlen lehet így étkezni. De kíváncsiságból is akár, tehetünk egy kis kitérőt. Hátha beválik, hiszen a világ egyik fele ezt a módszert követve, remekül boldogul. Egy próbát megér!


Itt egy szabály áttörése figyelhető meg éppen azzal, hogy a kiskutyusos mintázatú tapétát nemcsak a gyermekszobában használják, hanem az étkezőt is ez díszíti.


Az ember ösztönösen félve használja a szürke szín otthonában. Hiszen a szürkéhez más jelentéstartalmak is kapcsolhatók, mint például sivár jellegtelen, egyhangú… Itt egy szép példáját látjuk annak, hogy egy ún. kiemelő élénk szín használatával - jelen esetben a vörös, piros – egyensúly teremthető a helyiségben.

Úgy mint egy szimfóniában, ahol a vonósok csak úgy érvényesülnek, ha mellettük a fúvósok és azt üstdob megteremtik az alapot.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 03., szerda / 08:58

Yucca pálma levele fonnyad

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia