szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Happy End: az örökbefogadott kutyus

Vig Ágnes, 2013. szept. 02.


Már nem emlékezett mióta kóborol az utcán. A környékbeli gyerekek csak Dokinak hívták, mert a háta fehér volt, mintha köpenyt viselne. Kis bolyhos fülét előrecsapva szedte apró lábacskáit. Próbált valakihez csatlakozni…nem sok sikerrel.

Happy End: az örökbefogadott kutyus

Az egyik házba nemrég költöztek be, a falépcsős, tornácos bejárat előtt nem volt még kerítés. Ezt a helyet mindig felkereste, legtöbbször itt került valami éhes gyomrába. Kedves emberek laktak a házban. A kislány szívesen játszott vele és ő nem bánta. Egyre gyakrabban töltötte idejét ennél a háznál. Szerette a falépcsőt, főleg ha reggelente odasütött a felkelő nap.

A háziak csak azt vették észre, hogy a kiskutya már ott él velük. A lábtörlőn alszik, megugatja a kerítés nélküli ház előtt elhaladókat, farok csóválva üdvözli őket, ha hazaérnek és bizalommal néz rájuk meleg-barna  okos szemeivel. Már családtagnak számított. Ha nem volt a ház előtt aggódva keresték a szemükkel, remélve, hogy nem kószál el, nem esik bántódása.

Megszerették ezt a kedves kis fehérköpenyes keverék kutyát a jellegzetes barna foltocskával a hátán. Már az ő kutyájuk volt. Eleinte csapzott, koszos és sovány, de kapott féreghajtót, oltást és rendes ételt. Kezdett kifényesedni a szőre is. Zsuzsa büszkén mesélte, hogy mióta ők etetik, milyen szépen kigömbölyödött.

Aztán meglepetés érte őket. November végén négy kis formás barna gombócot helyezett el a garázsban, abban a kis kutyaólban, amit neki készítettek. Örültek is neki, hiszen új kis lények világrajövetele mindig izgalmas, szívet melengető élmény, de aggódtak is, hiszen sohasem volt azelőtt kutyájuk. Most mit kezdenek majd 5 kutyával!?

De igazából élvezték. A kiskutyák csuda aranyosak voltak. És ahogy ez már lenni szokott, az új élethelyzet meghozta az új megoldásokat. Az egyik kicsit, Matyikát befogadta egy barátjuk. 6 hét elteltével hirdetést tettek fel az újságban. Vitéz a szomszéd bácsi testvéréhez került, aki vadászni jár vele. Zsömikét egy ötgyerekes család vitte haza mindenki nagy örömére, sosem unatkozik. Buksi volt a leg gyámoltalanabb, őt megtartották, mert már nagyon hozzászoktak, hogy több kutyájuk van. A kutya százszorosan visszasugározza a szeretetet és törődést, amit kap.

Kapcsolódó cikk:

Figyelj Cirmi
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia