szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Békebeli kávés-teás trükkök

Sulyok Józsefné, 2013. dec. 28.


Az örök ízlésbeli dilemma: erős vagy gyenge legyen a kávé? Vagy mennyi a teafilter ideális ázási ideje? Most újabb támpontot kapunk!

Békebeli kávés-teás trükkök
  • Egy régi tipp, hogyan növeljük a kávé aromáját: keverjünk az őrölt kávéhoz egy csipet sót.
  • Adjon egy darab csokoládét vagy egy kevés kakaót a kávéhoz. Meglátja sokkal „ünnepélyesebb” íze lesz.
  • Nem ihat erős kávét? Hígítsa fel forró csokoládéval. Fantasztikus íze lesz.
  • Ritkán használt kávéskannáját használat előtt mossa el forró vízzel, különben a kávé dohos ízű lesz.
  • Az alumínium kávésdobozok az idő múlásával olajos szagot árasztanak, amit a kávé is beszívhat. Ezért gyakran tisztítsa a dobozt.
  • Ha 2-3 percig lógatja a filteres teát, akkor pezsdítően, 5 perc után (tovább semmiképpen se hagyja a vízben) pedig nyugtatólag hat. Sose a színéből ítéljen, mert ez minden teaféleségnél más.
  • Ne dobja ki a már nem használatos vaníliát, hanem főzze együtt fekete teával. Csodálatos ízt kap.
  • Ha forró tejjel önti le a kakaót, könnyen csomók képződhetnek italában. Megelőzheti ezt, ha a kakaóport először cukorral összekeveri, és aztán egy evőkanál langyos tejjel hígítja. Majd hozzáönti a többi, már forró tejet. 

 

Kapcsolódó cikk:

A kávét helyettesítő boróka

Hogyan készül a jó kávé?

Hogyan készíthetünk jó teát?




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia