szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 296 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.november 20., hétfő / 19:28

Amarillisz virágoztatása

2017.november 04., szombat / 21:08

Profil módosítás - Visszajelzés

2017.október 31., kedd / 10:15

Orchidea magról szaporítása

2017.október 31., kedd / 10:11

Kétszer termő málnatöveket kaptam.Szeretném megkérdezni,hogy az őszi tarra vágás után a tavaszi hajtásokból tövenként mennyit hagyhatok meg az 1,2,3 -dik évben, illetve a további években? Újratelepítés Hány év után szükséges. Köszönöm!

2017.október 30., hétfő / 22:16

Yucca pálmám levele sárgul törzse puha

2017.október 30., hétfő / 21:58

Yucca pálmám levele sárgul törzse puha

2017.október 29., vasárnap / 07:43

4m -es fenyo attelepitese


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia