szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 815 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2016.július 29., péntek / 22:25

száradásnak indult a pálmám, mit tegyek?

2016.július 29., péntek / 11:17

Petrezselyem betegsége

2016.július 26., kedd / 18:15

Mi okozza egyes szőlővesszők, fütrök elszáradását?

2016.július 26., kedd / 15:23

Mi okozza egyes szőlővesszők, fütrök elszáradását?

2016.július 25., hétfő / 20:26

Mi okozza egyes szőlővesszők, fütrök elszáradását?

2016.július 25., hétfő / 17:42

Egy - mellékelt- növény nevét szeretném megtudni.

2016.július 25., hétfő / 13:56

Egy - mellékelt- növény nevét szeretném megtudni.

2016.július 25., hétfő / 13:54

A fotón látható virág nevét szeretném tudni


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia