szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 783 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2016.június 26., vasárnap / 08:54

Felszívódó növényvédő szerek

2016.június 25., szombat / 09:23

Felszívódó növényvédő szerek

2016.június 22., szerda / 14:50

Ismeretlen növény a kertben..

2016.június 18., szombat / 15:29

Futórózsa levél betegsége


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia