szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 446 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2018.március 24., szombat / 15:12

Gyümölcsfák fertőzésének kezelése

2018.március 23., péntek / 14:21

Gyümölcsfák fertőzésének kezelése

2018.március 23., péntek / 14:20

Gumós begónia hajtatás

2018.március 23., péntek / 14:16

Avokádó mag csíráztatása

2018.március 21., szerda / 09:16

nyírfa törzsében kártevő

2018.március 21., szerda / 09:12

Barnulnak és hullanak sugáraráliám levelei. Hogyan hozható rendbe?

2018.március 21., szerda / 09:11

Foltos gyep helyrehozása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia