szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 993 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.január 21., szombat / 21:50

Korilla az elrejtett zöldség

2017.január 14., szombat / 18:40

Vásárlói tájékoztató

2017.január 11., szerda / 14:35

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 11., szerda / 14:28

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 10., kedd / 18:10

Tőzeg felhasználás ültetéskor

2017.január 10., kedd / 18:07

AZ ÖNÖK WEBOLDALÁN MEGJELENT CIKKBEN SZEREPLŐ FŰFÉLE MEGHATÁROZÁSA

2017.január 08., vasárnap / 12:30

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 07., szombat / 15:27

apró muslicák a földből


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia