szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 054 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.március 25., szombat / 22:34

Tuja barnulásra permetszer?

2017.március 25., szombat / 21:50

Palmafa kinti tartasa apolasa

2017.március 25., szombat / 21:41

Tuja barnulásra permetszer?

2017.március 25., szombat / 21:38

Babérmeggy leveleinek foltosodása

2017.március 25., szombat / 21:32

Fagyal barna foltossága

2017.március 25., szombat / 21:28

FONTOSSÁGI MUNKASORREND TAVASSZAL A GYEPEN

2017.március 25., szombat / 21:22

Gyöngyösi Kertbarát Kör


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia