szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 751 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2016.május 25., szerda / 20:07

Amarillisz, a tél királynője!

2016.május 25., szerda / 11:08

hogyan vedekezhetek a kifejlett kortedarazs ellen?

2016.május 23., hétfő / 12:49

Földikutya?(azt hiszem)

2016.május 22., vasárnap / 18:42

Ezek a leghasznosabb szobanövények!

2016.május 22., vasárnap / 18:42

Exkluzív belső kert a különleges megoldások szerelmeseinek

2016.május 22., vasárnap / 18:41

Télűző zölderdő a lakásban

2016.május 22., vasárnap / 18:40

Sövények, élő falak


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia