szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 729 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2016.május 03., kedd / 14:25

Profil módosítás - Visszajelzés

2016.április 30., szombat / 19:58

Ékszertisztítás házilag

2016.április 29., péntek / 09:25

Fenyőbetegségekkel kapcsolatban kit keressek?

2016.április 29., péntek / 09:21

Milyen betegség támadta még a szőlőt?

2016.április 29., péntek / 09:20

Selyemakac torzse korhad

2016.április 29., péntek / 09:16

csodasövény (szil) kártevő elleni védekezés

2016.április 28., csütörtök / 12:23

Milyen betegség támadta még a szőlőt?

2016.április 28., csütörtök / 11:55

Milyen betegség támadta még a szőlőt?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia