szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 021 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.február 19., vasárnap / 19:03

Milyen növényem van ?

2017.február 19., vasárnap / 17:46

Örökzöld a temetőbe

2017.február 19., vasárnap / 15:00

Milyen növényem van ?

2017.február 13., hétfő / 12:41

Yucca pálma levele fonnyad

2017.január 26., csütörtök / 10:39

Profil módosítás - Visszajelzés

2017.január 21., szombat / 21:50

Korilla az elrejtett zöldség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia