Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. október 06., hétfő


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 

Csodás Tavaszi Kert - Szépzöld Pályázat
Csodás Tavaszi Kert - Szépzöld Pályázat



Hozzászólások (1)

Guest
2008. november 13., csütörtök (1 987 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Kertdoktor
Friss hozzászólások

2014.április 23., szerda / 13:29

Proplant és Bactofil B használata

2014.április 23., szerda / 13:13

Proplant és Bactofil B használata

2014.április 23., szerda / 12:46

Gyermekláncfű a kedvenc virágunk:)

2014.április 23., szerda / 09:13

Sárgabarack hajtás elszáradás

2014.április 23., szerda / 08:43

Tápanyagutánpótlás, talajfertőtlenítés