szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 386 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Ajándék Volldünger Linc Virág
Friss hozzászólások

2015.május 26., kedd / 22:34

mijen hianya van a petrezselyemnek?

2015.május 21., csütörtök / 21:04

Udvar/füvesítés újraindítása

2015.május 21., csütörtök / 19:00

Lefagyott sárgabarackfa sorsa

2015.május 21., csütörtök / 12:14

Mért nemvirágzik a pünkösdi,másnéven bazsarózsám?

2015.május 21., csütörtök / 12:11

Lefagyott sárgabarackfa sorsa

2015.május 19., kedd / 07:07

Az orchidea ápolása

2015.május 18., hétfő / 18:06

Az orchidea ápolása

2015.május 15., péntek / 15:11

Érdi bőtermő nem hajt ki.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia