szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 486 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2015.szeptember 04., péntek / 10:17

Glialka stárral való gyomirtás után a környezetből lehet-e pl. mentát szüretelni, mikor, hány nap?

2015.szeptember 03., csütörtök / 22:31

Glialka stárral való gyomirtás után a környezetből lehet-e pl. mentát szüretelni, mikor, hány nap?

2015.szeptember 03., csütörtök / 12:47

Glialka stárral való gyomirtás után a környezetből lehet-e pl. mentát szüretelni, mikor, hány nap?

2015.augusztus 24., hétfő / 13:41

könnyezik az alokasiam

2015.augusztus 23., vasárnap / 17:59

A nem is olyan közönséges aranyvessző

2015.augusztus 22., szombat / 10:40

bab zsizsik ellen hogyan és mivel kell védekezni

2015.augusztus 21., péntek / 11:58

felbukkanó gyökérzet

2015.augusztus 20., csütörtök / 08:27

Milyen védekezést ajánlanak az amerikai ugró kabóca ellen?

2015.augusztus 19., szerda / 20:06

felbukkanó gyökérzet


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia