Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 172 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




  • kep
    Artis 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 863 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Trifender® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    3 843 Ft
    Kedvezőtlen életfeltételeket teremet a talajból fertőző kórokozó...
  • kep
    Bora® WP 100 gramm
    Biológiai készítmények
    1 563 Ft
    Hatóanyaga egy gombafajta, amely kedvezőtlen feltételeket teremt...
  • kep
    Wuxal® Super 2 dl
    Tápanyagellátás
    10%
    565 Ft
    509 Ft
    Magyarország egyik legkedveltebb levél- és öntözőtrágyája. Haték...
Kertdoktor
Friss hozzászólások

2014.október 20., hétfő / 07:43

Gyepszőnyeg sárgulása

2014.október 18., szombat / 10:41

Gyepszőnyeg sárgulása

2014.október 15., szerda / 08:08

Vendégségben az istenek lakhelyén

2014.október 11., szombat / 13:53

orchidea barnulo gyoker

2014.október 11., szombat / 13:45

Hogyan kell átteleltetni az angyaltrombitát?

2014.október 10., péntek / 17:00

Gyepszőnyeg sárgulása

2014.október 10., péntek / 09:55

Gyepszőnyeg sárgulása

2014.október 10., péntek / 09:52

Gyepszőnyeg sárgulása

2014.október 08., szerda / 10:46

Egzotikus gyümölcsök a kertben

2014.október 07., kedd / 21:04

orchidea barnulo gyoker