szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 234 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.szeptember 19., kedd / 11:12

Leyland ciprus gyökeresedés elősegítése

2017.szeptember 19., kedd / 11:05

citromfa betegség oka kezelése

2017.szeptember 19., kedd / 11:03

Mi okozhatja a gesztefák betegségét

2017.szeptember 11., hétfő / 16:22

Mi okozhatja a gesztefák betegségét

2017.szeptember 11., hétfő / 12:56

Mi okozhatja a gesztefák betegségét

2017.szeptember 04., hétfő / 12:07

Csináld jól! Pozsgások szaporítási trükkjei

2017.szeptember 04., hétfő / 12:05

Hogyan irtsam ki egyszerre az egy- és kétszikű gyomokat a fűből?

2017.szeptember 02., szombat / 22:08

Csináld jól! Pozsgások szaporítási trükkjei

2017.augusztus 31., csütörtök / 08:57

Kérem szíves segitseguket a mellekelt foton szereplo noveny fajtajanak meghatarozasahoz. Szives segitseguket nagyon koszonom!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia