szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 646 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2016.február 09., kedd / 14:38

Hogy lehet megmenteni ???

2016.február 04., csütörtök / 20:04

Mért barnul a tuja levele ?

2016.január 31., vasárnap / 17:15

Nevelj otthon gyógynövénytárat!

2016.január 30., szombat / 14:56

Kedvencünk a sarjhagyma - Receptekkel

2016.január 23., szombat / 11:55

Így tárold jól a szárított gombát!

2016.január 20., szerda / 18:14

A méhészeti műhelymunkák titka


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia