Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. október 06., hétfő


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. november 13., csütörtök (2 115 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




  • kep
    Champion® WG 20 gramm
    Gombaölők
    271 Ft
    Mikrogranulált réztartalmú gombaölő szer. Lisztharmat kivételéve...
  • kep
    Glialka Star 1 liter
    Gyomirtás
    2 968 Ft
    Környezetbarát glifozát formuláció. Szőlőben, gyümölcsösben, gye...
  • kep
    Wuxal® Super 2 dl
    Tápanyagellátás
    10%
    565 Ft
    509 Ft
    Magyarország egyik legkedveltebb levél- és öntözőtrágyája. Haték...
  • kep
    Champion® WG 1 kg
    Gombaölők
    5 059 Ft
    Mikrogranulált réztartalmú gombaölő szer. Lisztharmat kivételéve...
Kertdoktor