szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 115 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.május 25., csütörtök / 12:58

Majomkenyérfa erdő a szobában

2017.május 25., csütörtök / 12:58

Majomkenyérfa erdő a szobában

2017.május 21., vasárnap / 16:08

Így varázsolj vele! Régi 1-2 forintosok új élete

2017.május 20., szombat / 21:01

Anyósnyelv átültetésének titka

2017.május 16., kedd / 12:40

Kiskertek, házikertek időszerű növényvédelmi teendői május elején

2017.május 15., hétfő / 21:37

Milyen növényem van?

2017.május 12., péntek / 08:31

Ültess újra kerti labodát!

2017.május 10., szerda / 19:52

miért foltosodik a fű

2017.május 10., szerda / 10:07

Meg lehet-e menteni még?

2017.május 09., kedd / 21:14

Feketeáfonya levél elváltozás?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia