szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (3 178 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2017.július 26., szerda / 13:55

Mekkora dózisban alkalmazható a Puma Extra pázsitok egyszikű gyomirtásakor?

2017.július 26., szerda / 13:51

Növény nevének meghatározása

2017.július 24., hétfő / 22:23

rózsa gombaölőszer házilag

2017.július 19., szerda / 12:17

Ecettel valo gyomirtás teendói?

2017.július 19., szerda / 12:15

selyemakác nem hajt

2017.július 17., hétfő / 16:53

Kövér porcsint a konyhába!


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia