szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 423 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2015.július 02., csütörtök / 12:26

Tájékoztatást kérnék

2015.június 29., hétfő / 21:14

Topas 100 EC és Wuxal super együttes használat

2015.június 29., hétfő / 18:06

Konyhakertben gyomoktól szeretnék megszabadulni.

2015.június 29., hétfő / 18:02

Diófa fejlődése lelassult.

2015.június 26., péntek / 10:40

Pár éve megfigyeltem egy fát a szántóföldek közt, amihez nem találtam hasonlót a környéken, Kérdésem, hogy milyen fa lehet ez?

2015.június 25., csütörtök / 11:03

Pár éve megfigyeltem egy fát a szántóföldek közt, amihez nem találtam hasonlót a környéken, Kérdésem, hogy milyen fa lehet ez?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia