szépzöld

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 948 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Friss hozzászólások

2016.december 03., szombat / 11:22

piros paprika daralasa

2016.november 28., hétfő / 14:49

Sárga foltok a frissen, szeptemberben vetett gyepen

2016.november 19., szombat / 09:55

Vízparti ékszerkülönlegességek

2016.november 17., csütörtök / 20:01

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2016.november 11., péntek / 09:28

Virággal kápráztató cserjék

2016.október 23., vasárnap / 21:27

Szárad a japán vörös juharfám, visszapöndörödnek a levelei sok ágon. Mi a baja?

2016.október 21., péntek / 17:14

A mindig ragyogó smaragdfa


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia