Bauhaus térkő

Birsalma kompót

Sulyok Józsefné, 2008. okt. 06.


Most aktuális ez a finomság, önmagában és étel mellé „kísérőként” is fogyasztható!

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat, addig, míg tisztítjuk, citromos vízre tesszük, hogy ne barnuljon be, míg mindet meghámozzuk.
Majd a vizet leöntjük róla, friss vizet teszünk rá, feltesszük főni, cukrot, vanília cukrot teszünk rá, de ízesíthetjük édeskével is. Teszünk még bele darabos fahéjat, szegfűszeget és együtt puhára főzzük. A végén teszünk bele egy kevés citromlevet és karikára vágott citromot.
Az almakompót is ugyanígy készül.


Kapcsolódó rovatok:

Hobbi,

Kertészkedés


Kapcsolódó cikk:

Padlizsán krém

Kertünk fáinak őszi gondozása

 




Hozzászólások (1)

Guest
2008. nov. 13. (2 356 napja)
nagyon finom volt a birsalma kompót!!!




Ajándék Volldünger Linc Virág
Friss hozzászólások

2015.április 27., hétfő / 15:18

Varga László-tól ZÖLDSÉG GONDOK

2015.április 27., hétfő / 12:01

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2015.április 27., hétfő / 11:30

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2015.április 27., hétfő / 10:11

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2015.április 25., szombat / 15:29

Miért nem terem az egyik fajta fügém?

2015.április 24., péntek / 12:02

Zöld színű (virágtalan) futó növényt keresek