szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Bodzalekvár

Sulyok Józsefné, 2008. jún. 05.


Különleges, nem mindennapi finomság!

Bodzalekvár

 

Egy kg leszemelt, alaposan megmosott, érett bodzabogyóhoz hozzáadunk 80 dkg cukrot és 2dl vizet.

Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Aztán üvegekbe tesszük, kevés tartósítószer alkalmazunk, majd száraz dunsztba tesszük, ott hagyjuk kihűlni.

Egy másik variáció, mely szerint 1 kg bodzabogyó, 1 kg cukor, 1 kg alma. Ezeket főzzük sűrűre, majd üvegekbe töltjük. 
 

További "bodzás" receptek itt olvashatóak.

 

Kapcsolódó rovatok:

Hobbi

Kertészkedés




Hozzászólások (1)

Bényeiné
2008. jún. 07. (4 026 napja)
A bodzalekvár valóban nem egy általánosan ismert lekvárféle. Nagyon kevesen szánnak annyi időt, hogy a bodzabogyót leszemezzék, pedig egy nagyon értékes készítmény lehet a végeredménye a fáradozásnak. Korábban én is minden évben készítettem ilyen dzsemet és a gyerekeket ezzel óvtam a téli betegségektől. Időnként egy-egy kis kanállal elnyalogatva elkerülhető a torokfájás, ajánlhatom az anyukáknak megelőzésre.


Friss hozzászólások

2019.június 17., hétfő / 01:16

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 17., hétfő / 01:05

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 14., péntek / 12:50

Paprika levél elváltozás

2019.június 09., vasárnap / 19:31

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 06., csütörtök / 15:12

A csodasövényen a képen látható elváltozás van, nagyon elterjedt , tavaly még nem láttam.

2019.május 23., csütörtök / 22:28

Volt egy barka fánk valami a föld alatt két-három centire teljesen elrágta a szárát.

2019.május 15., szerda / 23:33

Gyep színe nem egyenletes, foltokban jobban nő


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia