szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Bodzalekvár

Sulyok Józsefné, 2008. jún. 05.


Különleges, nem mindennapi finomság!

Bodzalekvár

 

Egy kg leszemelt, alaposan megmosott, érett bodzabogyóhoz hozzáadunk 80 dkg cukrot és 2dl vizet.

Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Aztán üvegekbe tesszük, kevés tartósítószer alkalmazunk, majd száraz dunsztba tesszük, ott hagyjuk kihűlni.

Egy másik variáció, mely szerint 1 kg bodzabogyó, 1 kg cukor, 1 kg alma. Ezeket főzzük sűrűre, majd üvegekbe töltjük. 
 

További "bodzás" receptek itt olvashatóak.

 

Kapcsolódó rovatok:

Hobbi

Kertészkedés




Hozzászólások (1)

Bényeiné
2008. jún. 07. (4 251 napja)
A bodzalekvár valóban nem egy általánosan ismert lekvárféle. Nagyon kevesen szánnak annyi időt, hogy a bodzabogyót leszemezzék, pedig egy nagyon értékes készítmény lehet a végeredménye a fáradozásnak. Korábban én is minden évben készítettem ilyen dzsemet és a gyerekeket ezzel óvtam a téli betegségektől. Időnként egy-egy kis kanállal elnyalogatva elkerülhető a torokfájás, ajánlhatom az anyukáknak megelőzésre.


Friss hozzászólások

2020.január 13., hétfő / 11:00

Fikusz - barna foltos

2020.január 11., szombat / 21:07

Miért sárgult el a levele ? Mit tegyek ezzel az egy szárral ?

2020.január 07., kedd / 11:22

ültetési szertartás esküvőn

2020.január 07., kedd / 11:10

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2020.január 03., péntek / 19:47

Yucca pálma levelek száradása

2020.január 02., csütörtök / 15:16

Yucca pálma levelek száradása


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia