szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Bodzalekvár

Sulyok Józsefné, 2008. jún. 05.


Különleges, nem mindennapi finomság!

Bodzalekvár

 

Egy kg leszemelt, alaposan megmosott, érett bodzabogyóhoz hozzáadunk 80 dkg cukrot és 2dl vizet.

Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Aztán üvegekbe tesszük, kevés tartósítószer alkalmazunk, majd száraz dunsztba tesszük, ott hagyjuk kihűlni.

Egy másik variáció, mely szerint 1 kg bodzabogyó, 1 kg cukor, 1 kg alma. Ezeket főzzük sűrűre, majd üvegekbe töltjük. 
 

További "bodzás" receptek itt olvashatóak.

 

Kapcsolódó rovatok:

Hobbi

Kertészkedés




Hozzászólások (1)

Bényeiné
2008. jún. 07. (4 092 napja)
A bodzalekvár valóban nem egy általánosan ismert lekvárféle. Nagyon kevesen szánnak annyi időt, hogy a bodzabogyót leszemezzék, pedig egy nagyon értékes készítmény lehet a végeredménye a fáradozásnak. Korábban én is minden évben készítettem ilyen dzsemet és a gyerekeket ezzel óvtam a téli betegségektől. Időnként egy-egy kis kanállal elnyalogatva elkerülhető a torokfájás, ajánlhatom az anyukáknak megelőzésre.


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia