szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Burgonya gyorsan és finoman

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


5 fogás, amivel nemcsak időt spórolunk, hanem még ízletesebb ételt is kapunk.

Burgonya gyorsan és finoman

Gyorsabban megsül a burgonya, ha fémnyársra szúrjuk. Az is lerövidíti a sütési időt, ha előtte félig megfőzzük.

Ha egy teáskanál sütőport keverünk a tört burgonyába, akkor habosabbá és könnyűvé válik. Ha tej hozzáadása után ragacsos lesz a püré, akkor keverjünk bele tejport.

Sültburgonya-maradékot újra süthetjük. Mártsuk vízbe, majd 15-20 percre tegyük be a sütőbe.

Ropogós sült burgonya érdekében tisztítás után dörzsöljük be  a burgonya felületét kevés sóval, ettől ropogós kérget kap sütés közben.

Az öreg burgonya ízén javíthatunk, ha kevés cukrot teszünk a főzővizébe. Adjunk még egy teáskanál ecetet a vizéhez, hogy ne barnuljon meg.

Kapcsolódó cikk: Így lesz otthonunk jó illatú

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia