szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Burgonya gyorsan és finoman

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


5 fogás, amivel nemcsak időt spórolunk, hanem még ízletesebb ételt is kapunk.

Burgonya gyorsan és finoman

Gyorsabban megsül a burgonya, ha fémnyársra szúrjuk. Az is lerövidíti a sütési időt, ha előtte félig megfőzzük.

Ha egy teáskanál sütőport keverünk a tört burgonyába, akkor habosabbá és könnyűvé válik. Ha tej hozzáadása után ragacsos lesz a püré, akkor keverjünk bele tejport.

Sültburgonya-maradékot újra süthetjük. Mártsuk vízbe, majd 15-20 percre tegyük be a sütőbe.

Ropogós sült burgonya érdekében tisztítás után dörzsöljük be  a burgonya felületét kevés sóval, ettől ropogós kérget kap sütés közben.

Az öreg burgonya ízén javíthatunk, ha kevés cukrot teszünk a főzővizébe. Adjunk még egy teáskanál ecetet a vizéhez, hogy ne barnuljon meg.

Kapcsolódó cikk: Így lesz otthonunk jó illatú

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia