szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Burgonya gyorsan és finoman

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 05.


5 fogás, amivel nemcsak időt spórolunk, hanem még ízletesebb ételt is kapunk.

Burgonya gyorsan és finoman

Gyorsabban megsül a burgonya, ha fémnyársra szúrjuk. Az is lerövidíti a sütési időt, ha előtte félig megfőzzük.

Ha egy teáskanál sütőport keverünk a tört burgonyába, akkor habosabbá és könnyűvé válik. Ha tej hozzáadása után ragacsos lesz a püré, akkor keverjünk bele tejport.

Sültburgonya-maradékot újra süthetjük. Mártsuk vízbe, majd 15-20 percre tegyük be a sütőbe.

Ropogós sült burgonya érdekében tisztítás után dörzsöljük be  a burgonya felületét kevés sóval, ettől ropogós kérget kap sütés közben.

Az öreg burgonya ízén javíthatunk, ha kevés cukrot teszünk a főzővizébe. Adjunk még egy teáskanál ecetet a vizéhez, hogy ne barnuljon meg.

Kapcsolódó cikk: Így lesz otthonunk jó illatú

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep

2020.május 10., vasárnap / 23:03

Magas örökzöld kerítés kis kertbe


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia