szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Chilis bab

Sulyok Józsefné, 2010. okt. 22.


A szárazbabot előző este beáztatjuk, ezáltal lerövidítjük a főzési folyamatot. Másnap leöntjük róla a vizet. Egy edénybe feltesszük bő vízzel és sóval főni mindaddig, míg meg nem puhult.

Chilis bab

Elkészítjük közben a hozzávaló pörköltet. Zsiradékon 2 fej hagymát megpirítunk, teszünk bele pirospaprikát, belerakjuk a kockákra darabolt húst (én most pulykamellből készítettem), ízlés szerint megsózzuk és daráltborssal meghintjük. Víz pótlásával puhává főzzük, az utolsó fázisban 1-2 csomag csilis bab fűszerkeveréket szórunk rá vagy chilipaprikát alkalmazunk, s összekeverjük és folyadékkal hígítjuk, mert a keveréktől besűrűsödik. Erre a célra nagyon jó a bab főzőleve.

 

A bab megfőtt, a pörkölt elkészült, ezután összekeverjük. Egy üveg szemes-kukoricát felbontunk, a levét leöntjük, átöblítjük és ezt is a babos húshoz keverjük. Megkóstoljuk, ha kell még bele fűszer, ízesítjük. Frissen párolt kukoricát is használhatunk, az még jobb.
 

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Paradicsomszószban forgatott csirke

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.április 07., kedd / 16:48

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:28

Yucca pálma levelei sárgulnak, száradnak

2020.április 03., péntek / 21:24

Télizöld fagyal és akác?

2020.március 25., szerda / 22:48

Citromfán levél-száradás

2020.március 03., kedd / 16:48

Pettyeslevél virágzása

2020.március 02., hétfő / 13:55

Pluméria levelének széle barnul


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia