szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Chilis bab

Sulyok Józsefné, 2010. okt. 22.


A szárazbabot előző este beáztatjuk, ezáltal lerövidítjük a főzési folyamatot. Másnap leöntjük róla a vizet. Egy edénybe feltesszük bő vízzel és sóval főni mindaddig, míg meg nem puhult.

Chilis bab

Elkészítjük közben a hozzávaló pörköltet. Zsiradékon 2 fej hagymát megpirítunk, teszünk bele pirospaprikát, belerakjuk a kockákra darabolt húst (én most pulykamellből készítettem), ízlés szerint megsózzuk és daráltborssal meghintjük. Víz pótlásával puhává főzzük, az utolsó fázisban 1-2 csomag csilis bab fűszerkeveréket szórunk rá vagy chilipaprikát alkalmazunk, s összekeverjük és folyadékkal hígítjuk, mert a keveréktől besűrűsödik. Erre a célra nagyon jó a bab főzőleve.

 

A bab megfőtt, a pörkölt elkészült, ezután összekeverjük. Egy üveg szemes-kukoricát felbontunk, a levét leöntjük, átöblítjük és ezt is a babos húshoz keverjük. Megkóstoljuk, ha kell még bele fűszer, ízesítjük. Frissen párolt kukoricát is használhatunk, az még jobb.
 

 

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Paradicsomszószban forgatott csirke

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia