szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Costa Georgiadis, a kertek szerelmese

Szépzöld, 2017. jún. 14.


A görög származású kertész Ausztráliában vált igazán híressé. Azonban nem csak figyelemfelkeltő külseje, hanem egyedi stílusa és szakértelme miatt is szeretik őt és tv-műsorát, melyben csodaszép kerteket varázsol.

Costa Georgiadis, a kertek szerelmese

Costa Georgiadis Sydney-ben született görög származású férfi. Nagy hatással volt rá a görög kultúra, szülei és nagyszülei fontosnak tartották, hogy megtanulja a görög nyelvet, ezért nagyon hálás nekik.

Gyermekkorában sok időt töltött a szabadban, a görög kertekre, mint „dzsungelekre” is szívesen emlékszik vissza. Nagyapja is szívesen kertészkedett, ismert mindenféle módszert, hogy mely növénnyel hogyan kell bánni, és ezt szerencsére nem is tartotta magában, unokájának is átadta tudását, aki pedig igen érdeklődő és kíváncsi volt. Kertészeti tudását tehát hamar megszerezte, mondhatni azzal együtt nőtt fel, így nem is volt kérdés számára, hogy felnőtt korában mivel szeretne foglalkozni.

Az, hogy 2009-ben létrejött a tv-műsora, amely a Costa’s Garden Odyssey címet kapta, egy véletlennek köszönhető. Egy iskolatársa, Sean Kennedy volt az a személy, aki segítette Costa TV-s karrierjének elindulását. Miután mindketten elvégeztek egy-egy képzést (Costa profi tájépítő lett), egy véletlen telefonhívásnak köszönhetően került be a médiába a görög kertész.

Innentől kezdve pedig elkészült több, mint 20 epizód, melyben Costa nem mindennapi személyiségét beágyazva alkot a különböző kertekben. A víz fontosságát és a fenntartható fejlődést hangsúlyozza, mindenkivel szívesen kommunikál és ünnepli a zöldet, a természetet, és láthatóan imádja, amit csinál. Csodás kerteket alkot meg, melyeket a műsorában is láthatunk.

Stílusa nem mindennapi, talán emiatt is figyelnek fel rá annyian. Kissé az ősemberhez hasonlító külseje talán még jobban sugározza a természethez fűződő szoros viszonyát. Reméljük, majd valaki azért meglepi pár szakállápoló termékkel. Ma már sokaknak fontosak a külsőségek, a tökéletes kinézet, mely nála láthatóan nem elsődleges szempont. Első ugyanis a kert.
Hozzászólások (1)

Ignác
2017. júl. 29. (574 napja)
érdekes lehet


Friss hozzászólások

2019.február 12., kedd / 12:10

Levélsárgulás a friss hajtásokon

2019.február 12., kedd / 12:03

Mi baja lehet növénynek?

2019.február 12., kedd / 11:55

Mi baja lehet növénynek?

2019.február 10., vasárnap / 20:00

Babérmeggy leveleinek foltosodása

2019.január 28., hétfő / 19:11

Szeretném tudni mi a neve a növénynek

2019.január 26., szombat / 11:13

Szeretném tudni mi a neve a növénynek

2019.január 26., szombat / 10:46

Szeretném tudni mi a neve a növénynek

2019.január 24., csütörtök / 15:02

Szeretném megkérdezni,hogy málna dugványt,hogyan tudok vírusmentesíteni.Köszönöm válaszukat.

2019.január 24., csütörtök / 15:00

Szeretném tudni mi a neve a növénynek


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia