szépzöld

Csupros mákos almával

Sulyok Józsefné, 2015. júl. 07.


Ez a finomság az, amit mák helyett dióval is el lehet készíteni.  

Csupros mákos almával

Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1 csomag sütőpor, 25 dkg darált mák kevés cukorral összekeverve, 3-4 reszelt alma levétős kicsavarva, amire őrölt fahéjat szórunk.

Liszt, cukor, sütőpor összekeverése után a ¾ részét a tepsibe szórjuk, rászórjuk a mák felét, majd az almát, ismét a mák másik felét és végül a megmaradt lisztes keveréket.

A tetejére keverünk 4 egész tojást, teszünk bele ízlés szerint vaníliacukrot, citromhéjat, 1 dl tejet és 1 dl olajat. Ezt a masszát a tepsi tetejére öntjük, kissé megszurkáljuk, hogy a belsejébe is kerüljön a tojásos, tejes masszából. 

Kapcsolódó cikk: Karfiollal töltött sertéskaraj




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.július 11., szerda / 15:02

A képen látható növényről mi lehet tudni?

2018.július 11., szerda / 14:27

A képen látható növényről mi lehet tudni?

2018.július 11., szerda / 14:26

Borostyán megfékezése

2018.július 11., szerda / 14:23

Függöny a hálókba

2018.július 11., szerda / 14:19

Függöny választás hálószobákba

2018.július 10., kedd / 12:57

Moníliás gyümölcsrothadás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia