szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.május 04., szerda / 10:50

Kajszi fák levele nem nő

2016.május 04., szerda / 10:26

Kajszi fák levele nem nő

2016.május 03., kedd / 14:25

Profil módosítás - Visszajelzés

2016.április 30., szombat / 19:58

Ékszertisztítás házilag

2016.április 29., péntek / 09:25

Fenyőbetegségekkel kapcsolatban kit keressek?

2016.április 29., péntek / 09:21

Milyen betegség támadta még a szőlőt?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia