szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.május 26., csütörtök / 09:02

Mitől lettek puhák és konyultak le a nemrég elvirágzott korallvirágom levelei?

2016.május 26., csütörtök / 08:59

Hogy hívják ezt a szoba növényt?

2016.május 26., csütörtök / 08:57

Szőlő hajtás elhalás !!!!

2016.május 25., szerda / 20:07

Amarillisz, a tél királynője!

2016.május 25., szerda / 11:08

hogyan vedekezhetek a kifejlett kortedarazs ellen?

2016.május 23., hétfő / 12:49

Földikutya?(azt hiszem)

2016.május 22., vasárnap / 18:42

Ezek a leghasznosabb szobanövények!

2016.május 22., vasárnap / 18:42

Exkluzív belső kert a különleges megoldások szerelmeseinek


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia