szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.január 21., szombat / 21:50

Korilla az elrejtett zöldség

2017.január 14., szombat / 18:40

Vásárlói tájékoztató

2017.január 11., szerda / 14:35

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 11., szerda / 14:28

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 10., kedd / 18:10

Tőzeg felhasználás ültetéskor

2017.január 10., kedd / 18:07

AZ ÖNÖK WEBOLDALÁN MEGJELENT CIKKBEN SZEREPLŐ FŰFÉLE MEGHATÁROZÁSA

2017.január 08., vasárnap / 12:30

sargul az ALOKAZIAM levele

2017.január 07., szombat / 15:27

apró muslicák a földből


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia