szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.május 21., vasárnap / 16:08

Így varázsolj vele! Régi 1-2 forintosok új élete

2017.május 20., szombat / 21:01

Anyósnyelv átültetésének titka

2017.május 16., kedd / 12:40

Kiskertek, házikertek időszerű növényvédelmi teendői május elején

2017.május 15., hétfő / 21:37

Milyen növényem van?

2017.május 12., péntek / 08:31

Ültess újra kerti labodát!

2017.május 10., szerda / 19:52

miért foltosodik a fű

2017.május 10., szerda / 10:07

Meg lehet-e menteni még?

2017.május 09., kedd / 21:14

Feketeáfonya levél elváltozás?

2017.május 09., kedd / 18:56

Növény be azonosítás

2017.május 09., kedd / 18:54

miért foltosodik a fű


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia