szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.március 25., szombat / 22:34

Tuja barnulásra permetszer?

2017.március 25., szombat / 21:50

Palmafa kinti tartasa apolasa

2017.március 25., szombat / 21:41

Tuja barnulásra permetszer?

2017.március 25., szombat / 21:38

Babérmeggy leveleinek foltosodása

2017.március 25., szombat / 21:32

Fagyal barna foltossága

2017.március 25., szombat / 21:28

FONTOSSÁGI MUNKASORREND TAVASSZAL A GYEPEN

2017.március 25., szombat / 21:22

Gyöngyösi Kertbarát Kör


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia