szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.február 04., csütörtök / 20:04

Mért barnul a tuja levele ?

2016.január 31., vasárnap / 17:15

Nevelj otthon gyógynövénytárat!

2016.január 30., szombat / 14:56

Kedvencünk a sarjhagyma - Receptekkel

2016.január 23., szombat / 11:55

Így tárold jól a szárított gombát!

2016.január 20., szerda / 18:14

A méhészeti műhelymunkák titka

2016.január 16., szombat / 13:09

Milyen növényem van?

2015.december 29., kedd / 17:40

Lehet-e bográcsozni diófával?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia