szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Ajándék Volldünger Linc Virág
Friss hozzászólások

2015.május 21., csütörtök / 21:04

Udvar/füvesítés újraindítása

2015.május 21., csütörtök / 19:00

Lefagyott sárgabarackfa sorsa

2015.május 21., csütörtök / 12:14

Mért nemvirágzik a pünkösdi,másnéven bazsarózsám?

2015.május 21., csütörtök / 12:11

Lefagyott sárgabarackfa sorsa

2015.május 19., kedd / 07:07

Az orchidea ápolása

2015.május 18., hétfő / 18:06

Az orchidea ápolása

2015.május 15., péntek / 15:11

Érdi bőtermő nem hajt ki.

2015.május 15., péntek / 15:08

szeretném megtudni,hogy van-e házilag,vegyszer mentesen kiirtani, a puszpáng iloncát, a bukszusrol


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia