szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2015.augusztus 24., hétfő / 13:41

könnyezik az alokasiam

2015.augusztus 23., vasárnap / 17:59

A nem is olyan közönséges aranyvessző

2015.augusztus 22., szombat / 10:40

bab zsizsik ellen hogyan és mivel kell védekezni

2015.augusztus 21., péntek / 11:58

felbukkanó gyökérzet

2015.augusztus 20., csütörtök / 08:27

Milyen védekezést ajánlanak az amerikai ugró kabóca ellen?

2015.augusztus 19., szerda / 20:06

felbukkanó gyökérzet

2015.augusztus 18., kedd / 12:16

fenyő levélbarnulás

2015.augusztus 18., kedd / 11:40

fenyő levélbarnulás

2015.augusztus 16., vasárnap / 21:16

Milyen védekezést ajánlanak az amerikai ugró kabóca ellen?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia