szépzöld

Diópálinka

Bényei Zoltánné, 2008. júl. 19.


A sokrétű gasztronómiai felhasználásából néhány talán kevéssé ismert tippet osztok meg az olvasóimmal.

Július 20 - augusztus 20-ig szedett zölddióból készítsünk különleges zölddió- pálinkát, amely nagyon jótékonyan hat az emésztésre, persze csak mértékkel fogyasztva!


5 literes befőttes üveg aljára tegyünk 20-25 db összetört zölddiót, 1 ek szegfűszeget, 2 ek ánizst, 2 ek édesköményt, 3 dl jó erős feketekávét, 1 rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliás cukrot, 70-80 dkg cukrot majd öntsünk rá 3,5 liter pálinkát vagy vodkát. 2 hétig napos ablakban néha megkavargatva, majd 2 hétig kamrában érleljük aztán leszűrve kóstolgathatjuk. Lezárt üvegekbe téve évekig elálló gyomorgyógyító ital.

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2016.december 03., szombat / 11:22

piros paprika daralasa

2016.november 28., hétfő / 14:49

Sárga foltok a frissen, szeptemberben vetett gyepen

2016.november 19., szombat / 09:55

Vízparti ékszerkülönlegességek

2016.november 17., csütörtök / 20:01

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2016.november 11., péntek / 09:28

Virággal kápráztató cserjék

2016.október 23., vasárnap / 21:27

Szárad a japán vörös juharfám, visszapöndörödnek a levelei sok ágon. Mi a baja?

2016.október 21., péntek / 17:14

A mindig ragyogó smaragdfa


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia