szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Díszítsünk tökkel!

Sulyok Józsefné, 2015. okt. 29.


Októbertől januárig tart a Közép-Amerikából származó zöldség szezonja. Készítsünk belőle ízlésünknek megfelelően virágtartót. 

Díszítsünk tökkel!

Érdemes olyan dísz vagy sütőtököt választani, ami magától is stabilan megáll. Helyezzünk a belsejébe egy műanyag palack levágott alját, azt töltsük meg vízzel. Rendezzünk el benne ízlésesen pl. tűzgyöngyvirágot, dáliát, egy-két bogyós ágat, majd díszítsük kisméretű almákkal.

A legkisebb teraszt is feldobja a tökből készült váza, ráadásul egyszerű hétvégi program lehet az elkészítése. A gyerekekkel közösen faragjunk tetszés szerinti mintát a tökre, majd vágjuk ki a belsejét, tegyünk bele egy kisméretű vázát vagy műanyag palackot, és rendezzük el benne az őszirózsa vagy az erika-csokrot.

Függő díszt is készíthetünk. A tök belsejét alaposan ki kell vájni, így nem kezd el rögtön rohadni. A művelet után érdemes egy napig száradni hagyni. Utána szúrjunk bele tetszés szerinti virágokat, mivel fel akarjuk akasztani, a kétoldalt  az ehhez szükséges drótot is.

A kivájt tökhéjba rakjunk befőttesüveget, és tegyük bele a csarabból kötött csokrot, melyet csipkebogyóval dekoráltunk. De ha a csarab cserépbe van ültetve, egyszerűen csak állítsuk a kivájt tök belsejébe. Ha a családot is bevonjuk, nagyszerű hétvégi program lehet a tökfaragásból.

Kapcsolódó cikk: Az érett birs csodája

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia