szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Dzsungel hangulat a szobában

Scheftsik Tamás, 2013. jan. 21.


A természet szerelmesei gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy bármennyire is igyekeznek, az otthonuk nem lett elég „zöld”, nem adja vissza azt a természet közeli hangulatot, amit szeretnének. Nos, nekik íme egy-két ötlet ahhoz, hogyan készítsünk dzsungel hangulatú belső tereket.

Dzsungel hangulat a szobában

Színekkel

Természetesen ahhoz, hogy igazán dzsungel hangulata lehessen egy szobának nagyon sok dolog kell. De nem feltétlenül szeretnénk azt a zsúfoltságot és párát, ami ezzel együtt járhat. Éppen ezért megoldhatjuk a hangulatot egyszerűen színekkel is. Természetesen a sárga, a zöld és a barna különböző árnyalataira lesz majd szükségünk, ami megjelenhet szinte bárhol. Tökéletes, ha az ülőgarnitúra huzata és párnái pompáznak ebben a színvilágban, de az is teljesen jó, ha magát a falat festjük le. A bútorokon is mutathat, bár itt számolni kell azzal, hogy valószínűleg nekünk kell ecsetet ragadni, mert ritkán találkozunk megfelelő árnyalattal. Ha még ez is egy kissé soknak tűnik, akkor a kiegészítők színeinél ragaszkodjunk ehhez az árnyalathoz, így egész halványan csempészhetjük be a szobába a kívánt hatást.

 

Poszterrel, festéssel

Néhány évvel ezelőtt nagy divat volt az óriási fali poszter, mellyel egy egész falfelületet el lehetett rejteni. Azután ez kikopott a hétköznapokból, ám mára újra reneszánszát éli. És persze remek lehetőséget teremt arra, hogy olyan szobabelsőt alakítsunk ki, amilyet csak szeretnénk. A dzsungeles kép azonban nagyon elüthet a többi faltól, így érdemes színeiben legalább hasonló árnyalatokkal bevonni azokat. Azzal is simíthatunk a kontraszton, ha a fal mellé valódi növényeket is pakolunk, így 3D-s hatást érünk el, és nem lesz akkor az eltérés. Ha a poszter egy kicsit sok, akkor ragadjunk ecsetet, és alkossunk mi magunk. Ez azért lehet jó megoldás, mert egy kissé elnagyolva is dolgozhatunk, így a színek összhatása adja majd meg a kívánt eredményt.

 

Növényekkel, kiegészítőkkel

A dzsungeles hatás elérése a legegyszerűbb persze a növényekkel. Az elrendezésnél azonban erősen figyeljünk oda a méretekre és az igényekre is. Nem szerencsés egy sanzavérát egy bromélia közelébe telepíteni, mert az egyik páraigénye tönkreteheti a másikat. Mindenképpen érdemes lépcsőzetesen dolgozni, így valóban buja és gyönyörű belső erdőt alkothatunk. Semmi esetre se hagyjuk ki a lehetőségek közül a páfrányt és a krotont, mivel ezek formájukkal és színükkel is nagyban hozzájárulnak a hangulat kialakításához.

Ha a növényeket egy kicsit soknak érezzük, akkor egy-két ügyes kiegészítővel is növelhetjük a dzsungeles hatást. Az egyik például az, ha egy nagyobb faágat akasztunk a szoba közepére, amire karácsonyfaégőt tekerünk, így egyfajta rusztikus csillárt alkotva. Remek lehet, ha az esőerdei kunyhókat utánzó banánlevél-tető darabot teszünk a falra dísz gyanánt, vagy pedig egy kivágott, ágait megtartott fából tárolót készítünk, amire virágokat, díszeket tehetünk. 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep

2020.május 10., vasárnap / 23:03

Magas örökzöld kerítés kis kertbe


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia