szépzöld

Egres szörp készítése

Sulyok Józsefné, 2008. aug. 18.


Hívják köszmétének is ezt a vitaminokban gazdag, bogyós növényt. "Raktározzuk el" szörp formájában ezt a kellemes ízt télére is.

Elkészítése:

 

5 kg ledarált egrest 3 kg cukorral fél kg karikára vágott citrommal és 2 dk tartósítószerrel összekeverjük. Aki a savanykásabb ízt kedveli, használjon kevesebb cukrot.

Majd 10 napig állni hagyjuk, érleljük, aztán leszűrve üvegekbe rakjuk.

 

Kellemes íze magáért beszél.

 

 

Kapcsolódó rovatok: Hobbi- Receptek, Kertészkedés

Kapcsolódó cikk: Hidegen eltett málnaszörp




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.október 04., szerda / 22:53

Milyen kártevő rágja a díszalmafámat?

2017.október 02., hétfő / 20:01

Körtefa betegség, mi lehet ez?

2017.szeptember 26., kedd / 18:06

A gyümölcsfacsemete sikeres ültetésének feltételei

2017.szeptember 23., szombat / 16:55

Poloskák lepték el a paradicsomot, a szőlőt, a fügebokrot. Mit lehet ellenük tenni?

2017.szeptember 19., kedd / 11:12

Leyland ciprus gyökeresedés elősegítése

2017.szeptember 19., kedd / 11:05

citromfa betegség oka kezelése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia