szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egy élet álma vált valóra!

Szépzöld, 2014. aug. 27.


Gyakran elgondolkodik az ember, kinek mi az élete álma: egy drága cipő, autó, esetleg valamilyen műszaki cikk stb... Spanyolország! Gyönyörű tengerpart, napsütés és persze a foci. Sokan álmodoznak „hogy ha egyszer nagy leszek, valóra váltom ezt az álmot”.

Egy élet álma vált valóra!

Csodás kilátás, gyönyörű tájak, nagyszerű ételek és még sorolhatnánk a szebbnél-szebb tulajdonságokat, amit Spanyolország rejteget számunkra!

Valencia

Spanyolország 3. Legnagyobb városa, egyben Valencia tartomány székhelye. A Földközi-tenger partján fekszik, Barcelonától 350 km-re, délre, Madridtól 352 km-re, keletre. A legjobban a katalán nyelvet szeretik, de megértik a rendes, spanyolt is. Itt aztán akad látogatnivaló bőven:
Selyembörze, amely 1996 óta a Világörökség része, Az épület kereskedelmi központként, ill. a nevét látva nem meglepően, selyempiacként működött. Itt találkoztak, tárgyaltak, és egyeztek meg a kereskedők egymással. Érdemes ellátogatni, mivel a belépés ingyenes és remek példát mutat a gótikus elemek kedvelőinek.

Valencia Székesegyház

A 13-15. században, egy régebbi mecset helyére épült, főként gótikus stílusban, de a barokk illetve román építészeti stílusok is felfedezhetőek benne. Úgy tartják, hogy a Szent Grál (az a kehely, amiből Jézus az utolsó vacsorán ivott) 500 évig a valenciai Katedrálisban volt. Szent Grál másolata, egyes tudósok szerint az eredeti, megtekinthető a katedrális egyik kápolnájában. Maga a katedrális ingyenes, de a kupolába 2 euró a belépő, de gyönyörű kilátás nyílik Valenciára. A székesegyház környéke, Valencia óvárosa, a Casco Antiguo megér egy sétát. A szűk, kanyargós, labirintus-szerű utcák mentén szép régi épületeket, templomokat, valamint remek múzeumokat, piacokat, éttermeket, bárokat lehet felfedezni.

Torres de Serranos

Valencia két megmaradt városkapujának egyike a Torres de Serranos. A 14. században, a város erődítményrendszerének részeként építették, amely egyes források szerint Európa legnagyobb gótikus kapuja. A Torres de Serranos börtöncellának adott helyt, és ünnepségeknél, fesztiváloknál diadalívként szolgált. Számos szintjét megmászva, a tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra.Plaza del Ayuntamiento

Valencia legnagyobb tere nem csak az Ayuntamiento (a Városháza), a csodálatos, bárki által látogatható épület miatt érdemes a megtekintésre. Valencia központi terén több másik figyelemre méltó épülettel találkozhatunk a 19. század végéről, és a 20. század elejéről.

Cikket írta: Gál Viktor

Kapcsolódó cikk: Görögország, a garantáltan gyönyörű nyaralás
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.június 20., csütörtök / 20:56

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 20., csütörtök / 20:46

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 18., kedd / 13:16

Selyem akác betegség

2019.június 18., kedd / 12:00

Selyem akác betegség

2019.június 17., hétfő / 01:16

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 17., hétfő / 01:05

Örökzöld magnólia-levélsárgulás ősszel

2019.június 14., péntek / 12:50

Paprika levél elváltozás

2019.június 09., vasárnap / 19:31

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 06., csütörtök / 15:12

A csodasövényen a képen látható elváltozás van, nagyon elterjedt , tavaly még nem láttam.


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia