szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Elképesztő gomb-dekorációk

Scheftsik Tamás, 2013. márc. 13.


Az embere nem is hinné, hogy mi mindenből lehet igazán egyedi lakberendezési tárgy. Ilyenek a gombok is, bár ezt a legtöbben nem is gondolnák. Hiszen ezek az apróságok nem éppen arról híresek, hogy nagyon feltűnőek lennének, sőt! A legtöbb esetben a ruhákon és az ágyneműkön megpróbálják eltüntetni őket, vagy éppen fel kell venniük a versenyt a hatalmas ellenséggel, a cipzárral. De azért néhanapján elfoglalhatják megérdemelt helyüket, és gyönyörű díszítőelemként funkcionálhatnak a lakásban.

Elképesztő gomb-dekorációk

Varrva

 

Természetesen első körben egy olyan lehetőséget nézünk meg, amiben a gombokat majdnem rendeltetésszerűen használjuk. Egészen pontosan fel kell őket varrni, csak éppen az nem mindegy, hogy hova, és hogy mennyit. Erre egy díszpárna tökéletesen alkalmas lehet. Válasszuk ki azokat a gombokat, amik szerintünk egymáshoz is illenek, és a kanapéval is harmonizálnának. Az ne tartson vissza minket, hogy esetleg túl sokat is összeválogattunk, mert az sem baj, ha a párna anyaga egyáltalán nem látszik. Ezután jön a neheze.

 

A gombokat egyesével fel kell varrni a párnára, így megalkotva az egyedi díszítőelemet. Az is nagyon mutatós lehet, ha mintában helyezzük fel a kis kerek kiegészítőket. Például egy sötét anyagon gyöngyház fehér gombokkal varrjuk ki a szőlőkacs-mintát, ami garantáltan mutatós lesz. Ezt természetesen más textíliákkal is megtehetjük, akár ágytakaróval, de akár függönnyel is.

 

Ragasztva

 

Egy fokkal egyszerűbb, ha a gombokat nem kell varrogatni, hanem egyszerűen ragasztani is tudjuk. Ebben az esetben készíthetünk ajtódíszt, de akár egy formás gyümölcsös tálat is. Az ajtódíszhez szükségünk lesz egy koszorúalapra, amit érdemes bevonni némi anyaggal, mert arra jobban tapad a ragasztó. Válogassunk ki olyan árnyalatú gombokat, amilyen díszt szeretnénk. A piros és fehér kombó nagyon vidám, a zöld árnyalatai pedig tavaszias hangulatot árasztanak, főleg ha egy kis hófehérrel kombináljuk. Ezután akkurátusan ragasztgassuk fel a koszorúra a gombokat, és akasszuk ki az ajtóra.

 

Készíthetünk ezekből az apróságokból tálat is. Ehhez szükségünk lesz egy tetszőleges méretű üvegtálra (tökéletes a műanyag is, csak az üvegben jobban látunk mindent). Tegyünk az aljára egy gombot. Az ujjunkkal fogjuk le és óvatosan cseppentsünk az oldalához ragasztót. Nyomjunk oda egy másik gombot és rövid ideig tartsuk ott. Ezután már két helyen ragasztózhatunk, és jöhet a harmadik gomb, akár a virág szirmai. Ez egy elég idegőrlő türelemjáték, de ha kitartóak vagyunk, a végeredmény egészen fantasztikus lesz.

 

Ha valakinek nincs ennyi türelme, akkor fújjon fel egy lufit. A kerekded végét kenje be vastagon ragasztóval, és erre nyomkodja fel a gombokat, ügyelve hogy azok össze is érjenek. Ezt hagyja száradni nagyjából két órát, és szúrja ki a lufit. Ám arra mindenki felkészülhet, hogy könnyű dolga itt sem lesz, hiszen a lufi darabokat, amik esetleg odaragadtak, azokat is le kell szedegetni.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2018.december 07., péntek / 23:28

Flamingó virág levelei barnulnak

2018.december 07., péntek / 20:32

Flamingó virág levelei barnulnak

2018.december 07., péntek / 20:30

Szőlő és gyümölcsfa milyen fajta tápanyag szükséges

2018.november 30., péntek / 12:00

Diétázz trópusi tüskéstökkel!

2018.november 21., szerda / 07:24

Tippek az elburjánzó növények elszaporodása ellen!

2018.november 19., hétfő / 17:16

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 19., hétfő / 17:02

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?

2018.november 15., csütörtök / 22:07

Gyep sárgulása, pókhálószerű foltok

2018.november 15., csütörtök / 22:00

Helyre vetett gyümölcsfa kontra elvágott gyökérzet .

2018.november 15., csütörtök / 21:57

Száraz agyagos, vályogos talajra milyen gyümölcsfát érdemes ültetni?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia