szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Előkészületi munka a jövő évi füvesítéshez

Nagy Mihály, 2009. okt. 21.


Egy nagyon hasznos tanácsot szeretnék adni azoknak, akik jövőre szeretnének füvesíteni. Nincs annál kellemetlenebb érzés, amikor a frissen telepített füvünkben megjelenik a gyom.

A kétszikűekre már nagyon jó permetszereket lehet vásárolni, például a Pázsitmester-1-et, a gyomirtó szert, ami hatásosan elpusztítja a friss füvünkből gyomokat. A termék kombinált hatóanyagú gyomirtó szer granulátum, mely gyors és látványos hatású termék. A Pázsitmester-1. használatával kiirthatók a hobbikertekben előforduló szokásos gyomnövények.

Egyéves, magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények - pl.: gyermekláncfű, acat, here-félék, repkény, útifű, porcsin, galaj, viola, veronika, orvosi zsombor, pásztortáska, pipacs, kamilla- és pipitér-félék, keserűfű-félék, mezei szulák stb. - ellen javasolt. A megadott dózistól többet ne használjanak, mert a füvet károsíthatja. A készítmény csak a kikelt gyomokra hat.

A tarackkal szemben azonban mással kell felvenni a harcot, mivel a tarack is egyszikű. Ez ellen hatásosan csak az őszi totális gyomirtóval - ilyen az Webáruházban kapható Clinic is - tudunk szembe szállni, mivel a taracknak rizómája van. Az őszi gyomirtózáskor nem csak a felszíni leveleket tudjuk leperzselni a vegyszerrel, ugyanis a rizómák magukba szívják a gyomirtót, ami a tarack pusztulásához vezet.
 

                     
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia