szépzöld

Étkészlet a falakon?!

Scheftsik Tamás, 2013. febr. 11.


Nagyanyáink előszeretettel használták a tányérokat dekorálási célokra. Ma már ez egy kissé divatjamúltnak tűnhet, bár ha valaki szereti a retro dolgokat, akkor ezt is kedvelni fogja. Ha azonban egy kicsit modernítjük a lehetőséget, akkor már sokkal több ember tetszését elnyerhetjük, sőt, olyan egyedi megoldásokhoz is ihletet kaphatunk, amelyeket biztosan nem találunk meg minden háztartásban.
 

Étkészlet a falakon?!

Óra

 

Értelem szerűen ezek a dekorációk azokban a helyiségekben mutatnak igazán jól, ahol főzünk, vagy éppen eszünk. Ellenkező esetben arra nagyon kell figyelni, hogy csak kis mennyiségben használjuk fel őket, mert olyan benyomást kelthetünk, mintha éppen a konyhában, vagy az étkezőben lennénk. Ha azonban óraként élesztjük újjá a régi evőeszközeinket, akkor az bármelyik szobában remekül mutat. Ehhez szükségünk lesz egy erős óraműre, aminek a mutatóit kicserélhetjük könnyebb kanalunkra, villánkra. De az is nagyon szép, ha egy míves tányért fúrunk meg, és azt használjuk a ketyegő lapja gyanánt. Szintén nagyon mutatós, ha 12 fényesre suvickolt villa vagy kanál kerül a falra, kör alakban elrendezve, és egy egyszerű óraszerkezet a közepére.

 

Akasztó

 

A konyharuhának, vagy a kesztyűnek tökéletes helye lehet egy kiszuperált kanálon, vagy villán. Egy fúrógéppel készítsünk egy lukat a kanál fejére, vagy a villa ágai alatti részre, majd az eszközök alját ívesen hajtsuk vissza egy fogóval. Ezután tegyünk a falra alátétet, vagy fúrjuk meg és tipli kerüljön a lukba. Fogjunk egy csavart, és erősítsük a helyére a legújabb akasztóinkat. Ezt megcsinálhatjuk az előszobában is, de ezt ezért nem árt tudni, hogy ha a villa és a kanál erővel meghajlítható, hogy akasztó formájú legyen, akkor a nehezebb, bélelt télikabátok egy idő után visszacsinálják a munkánkat.

 

Minták

 

A tányérok és evőeszközök nagyon jól mutatnak akkor is, ha nem teszünk velük semmit, tehát nem hajlítjuk, vagy fúrjuk ki őket, hanem egyszerűen egy impozáns minta szerint helyezzük el őket a falon. Például felfesthetünk egy kecses, levelek nélküli fát a falra, melynek kiálló ágaihoz rögzíthetjük a díszes kerámiákat. De a tányérokat egy kicsit át is alakíthatjuk. Fessünk rájuk egy tetszőleges, nagyobb mintát úgy, hogy 7-8 tányérra férjen csak rá. Így amikor a falra tesszük őket, akkor adják ki a kívánt kép részleteit, így egy egészen egyedi dekorációt alkotva.

 

Gyertyák

 

Nem kell kidobni a fém merőkanalakat, szószos kanalakat és más, nagyobb, öblös eszközt sem. Fényesítsük ki őket, és ha kell, akkor a fejüket hajlítsuk meg annyira, hogy egy gyertyát bizonyságosan beléjük tehessünk. Használjunk teamécseseket, és akkor tökéletes lesz az eredmény. Ha fokozni szeretnénk a hatást, akkor egy szép, erezett, régi fa lapra erősítsük fel az evőeszközöket, és csak így kerüljenek fel a falra.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2017.november 20., hétfő / 19:28

Amarillisz virágoztatása

2017.november 04., szombat / 21:08

Profil módosítás - Visszajelzés

2017.október 31., kedd / 10:15

Orchidea magról szaporítása

2017.október 31., kedd / 10:11

Kétszer termő málnatöveket kaptam.Szeretném megkérdezni,hogy az őszi tarra vágás után a tavaszi hajtásokból tövenként mennyit hagyhatok meg az 1,2,3 -dik évben, illetve a további években? Újratelepítés Hány év után szükséges. Köszönöm!

2017.október 30., hétfő / 22:16

Yucca pálmám levele sárgul törzse puha

2017.október 30., hétfő / 21:58

Yucca pálmám levele sárgul törzse puha

2017.október 29., vasárnap / 07:43

4m -es fenyo attelepitese


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia