szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 02.


Nem kell lemondanunk télen sem a friss és különleges fűszernövényekről. Most nézzünk 3 pikáns ízujdonságot hózó zöldet.

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

A borostyánfűről még vághatunk ágakat egytálételekhez és levesekhez. A citromos-borsos ízű levélkéket a dél-francia konyha a vadhúsból vagy bárányból készült ételek fűszerezéséhez is használják.

A kakukkfű és a zsálya is szolgálnak még aromás hajtásvégeket, ha a cserjét betakarjuk egy réteg fenyőággal, a gyökérzónát pedig száraz falevéllel mulcsoljuk.

Az izsóp dús bokorrá fejlődik a napos fűszernövényes ágyásban, cserépben kisebb marad. A tél beköszöntével a növény elhullatja kesernyés, enyhén menta illatú leveleit.

Tipp! Burgonyafelfújthoz vagy fasírthoz mindig friss izsópot használjunk. Megszárítva a fűszernövény elveszti aromáját. A kitartó borsikafű enyhe éghajlaton télizöld növény.

Kapcsolódó cikk:

2 fiatalító étel




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia