szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 02.


Nem kell lemondanunk télen sem a friss és különleges fűszernövényekről. Most nézzünk 3 pikáns ízujdonságot hózó zöldet.

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

A borostyánfűről még vághatunk ágakat egytálételekhez és levesekhez. A citromos-borsos ízű levélkéket a dél-francia konyha a vadhúsból vagy bárányból készült ételek fűszerezéséhez is használják.

A kakukkfű és a zsálya is szolgálnak még aromás hajtásvégeket, ha a cserjét betakarjuk egy réteg fenyőággal, a gyökérzónát pedig száraz falevéllel mulcsoljuk.

Az izsóp dús bokorrá fejlődik a napos fűszernövényes ágyásban, cserépben kisebb marad. A tél beköszöntével a növény elhullatja kesernyés, enyhén menta illatú leveleit.

Tipp! Burgonyafelfújthoz vagy fasírthoz mindig friss izsópot használjunk. Megszárítva a fűszernövény elveszti aromáját. A kitartó borsikafű enyhe éghajlaton télizöld növény.

Kapcsolódó cikk:

2 fiatalító étel




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 15., hétfő / 14:12

Mit tegyek a Habanero leveleinek torzulásával?

2019.július 15., hétfő / 14:05

A fokföldi ibolyám levelét rágcsálja valami

2019.július 15., hétfő / 13:56

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 14., vasárnap / 17:32

Kertészkedj japán módra!

2019.július 09., kedd / 23:27

A csodálatos teafa olaj

2019.július 09., kedd / 22:27

Selyem akác betegség

2019.június 27., csütörtök / 01:20

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia