szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 02.


Nem kell lemondanunk télen sem a friss és különleges fűszernövényekről. Most nézzünk 3 pikáns ízujdonságot hózó zöldet.

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

A borostyánfűről még vághatunk ágakat egytálételekhez és levesekhez. A citromos-borsos ízű levélkéket a dél-francia konyha a vadhúsból vagy bárányból készült ételek fűszerezéséhez is használják.

A kakukkfű és a zsálya is szolgálnak még aromás hajtásvégeket, ha a cserjét betakarjuk egy réteg fenyőággal, a gyökérzónát pedig száraz falevéllel mulcsoljuk.

Az izsóp dús bokorrá fejlődik a napos fűszernövényes ágyásban, cserépben kisebb marad. A tél beköszöntével a növény elhullatja kesernyés, enyhén menta illatú leveleit.

Tipp! Burgonyafelfújthoz vagy fasírthoz mindig friss izsópot használjunk. Megszárítva a fűszernövény elveszti aromáját. A kitartó borsikafű enyhe éghajlaton télizöld növény.

Kapcsolódó cikk:

2 fiatalító étel




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 25., kedd / 19:51

Próbáld ki a csicsókát!

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia