szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fekete-erdei muffin

Sulyok Józsefné, 2010. szept. 15.


Hozzávalók:

3 egész tojás, 1 csésze (250 g) puha vaj, 1 csésze (20 dg) kristálycukor, ½ csésze (125 ml) tej, 1 ½ csésze (190 g) sütőporral elkevert liszt, ¼ csésze (30 g) kakaópor.
 

Fekete-erdei muffin

Tetejére:

1 csésze (100g) tejszín, ¼ csésze (50 g) reszelt csokoládé, a tetejére cseresznye.

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 160-180 C-fokra. A muffin-sütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra.
Tegyük bele a tejet, a lisztet és a kakaóport, majd elektromos habverővel keverjük keményre.
Osszuk el a keveréket egyenlően a papírzsákokba. Süssük 15-20 percig, ez alatt megemelkednek és megszilárdulnak. Hagyjuk néhány percig hűlni, aztán tegyük egy tálcára. A díszítéssel várjunk, amíg teljesen kihűl a sütemény.

 

Díszítés:

A tejszínt verjük habbá, tegyünk belőle egy-egy adagot minden muffin tetejére, hintsük meg reszelt csokoládéval. És díszítsük egy-egy szem cseresznyével.

Én ezt az adagot megduplázva sütöttem, mert úgy gondoltam kevés lesz egy adag. A tetejére pedig elfelejtettem rászórni a reszelt csokoládét, de önök ne felejtkezzenek meg róla.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Meggyes torta

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.szeptember 15., vasárnap / 15:21

Rododendronom levelei sodródnak.

2019.szeptember 03., kedd / 18:54

Nem tudom milyen novenyt vettem? Az elado sem tudta megmondani.

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia