szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Finom szárnyas és halételek elkészítési trükkjei

Sulyok Józsefné, 2015. nov. 13.


10 egyszerű ötlet, amivel az étel sokkal jobban sikerülhet.

Finom szárnyas és halételek elkészítési trükkjei
  1. A kiolvasztott szárnyast alaposan meg kell főzni, különben ételmérgezést okozhat.
  2. Könnyebb lepikkelyezni a halat, ha előbb a hűtőbe tesszük. Halsütés után mossuk ki a serpenyőt ecettel, hogy ne maradjon halszagú.
  3. Ha töltelék nélküli csirkét sütünk egészbe, ne csak a bőrét, hanem a belsejét is fűszerezzük meg. Tegyünk a belsejébe egy fél ciromot, a hús ízesítésére.
  4. A kacsát sütés előtt szurkáljuk meg, hogy a zsír eltávozhasson a lyukakon át. A libát ne szurkáljuk meg, mert ha kicsorog belőle a zsír, kiszárad a húsa.
  5. Könnyebben bánunk síkos hallal, ha vizes kezünket sóba mártjuk, vagy a halat ecettel bedörzsöljük
  6. Ha egy evőkanál ecetet adunk a főzővízhez, akkor nem omlik szét a hal főzés közben.
  7. Friss ízű lesz a fagyasztott hal, ha tejben olvasztjuk fel. A léből szószt készíthetünk a hal mellé.
  8. A szardellát áztassuk fél órán át tejben, hogy ne legyen olyan sós.
  9. Tegyünk citromlevet a halsütéshez használt zsiradékba, hogy csökkenjen a sütés közben keletkező füst és a halszag.
  10. Dörzsöljük be a kezünket ecettel, sóval vagy citromlével, majd öblítsük le langyos vízzel, mielőtt kezet mosnánk. Így a halszag nem ivódik be a kezünkbe.

Kapcsolódó cikk: 6 tipp a szép szobanövényekért




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.július 31., szerda / 07:39

Rhododendron levél száradás

2019.július 20., szombat / 17:26

Cukkini termése elrohad

2019.július 18., csütörtök / 06:42

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség

2019.július 17., szerda / 22:16

Akác-csemete (valószínű selyemakác) betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia