szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Főételek

Darázsfészek

Darázsfészek
Kelt tészta, melynek nevét a darazsak „szálláshelye” ihlette. Tölthető kakaóval, fahéjjal és kókusszal, almával is… Ki mivel tölti? Kérjük az ötleteket!

Spanyolmadár

Spanyolmadár
Finom húsétel, melyre ráfoghatjuk, hogy egészséges, hisz sok a zöldség benne!  

Borsóbecsinált leves

Borsóbecsinált leves
Raguleves, a neve érdekes, az íze pedig kitűnő!

Bandi bácsi öhönje

Bandi bácsi öhönje
Recept beküldője: Hankó András Ennek az egyszerű, de csodálatos pásztor ételnek a receptjét Hankó András tiszavasvári lakos az 1950-es években még az „régi” Józsefházán leste el tizenéves gyerekként egy öreg juhásztól.

Magvas kenyér

Magvas kenyér
A recept beküldője: Dancs Gézáné Süssünk otthon kenyeret! Két receptet is bemutatunk, melyet érdemes kipróbálni. Egészséges és természetes!

Hasznos tanácsok burgonyaételek elkészítéséhez

Hasznos tanácsok burgonyaételek elkészítéséhez
A bő olajban sütni kívánt krumplit a darabolás után töröljük meg papírszalvétával vagy tiszta konyharuhával. Ennek elmulasztása esetén a nagyfokú nedvesség miatt nem sülni, hanem párolódni fog a burgonya...

Padlizsános csirkecomb római tálban

Padlizsános csirkecomb római tálban
A római tál segítségével különösen finom ízekben gazdag ételt készíthetünk!

Lecsó tojásosan

Lecsó tojásosan
Készíthetjük virslivel és kolbásszal gazdagítva is.

Kacsából készült húsleves

Kacsából készült húsleves
A jól megtisztított házi kacsát feldaraboljuk, megmossuk, kuktába, vagy fazékba rakjuk. Mikor felfőtt a habját szűrőkanállal leszedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget (sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paszternákot, karfiolt).  

Almaleves

Almaleves
Előzménye: Legismertebb gyümölcsünk az alma Most érik az alma, így ezt az aktuális receptet mindenkinek ajánlom!

Töltött káposzta

Töltött káposzta
Íme egy igazi Hungaricum! A lépések bemutatásával...

Köles felfújt

Köles felfújt
Talán hazánkban méltánytalanul háttérbe szorult ez a kiváló adottságokkal bíró növény, de íme egy recept ami kedvet ad a termesztett köles (Panicum miliaceum) fogyasztásához.  

Padlizsán krém

Padlizsán krém
Kétféle módon is elkészíthetjük, Dancs Gézáné receptje alapján.

Savanyúság: az almapaprika készítése

Savanyúság: az almapaprika készítése
Kedvelt savanyúság, amely könnyen elkészíthető.

A lecsó eltevése

A lecsó eltevése
Itt a lecsó időszaka, de nemcsak most, hanem télen is élvezhetjük ezt a finom ételt, ha a következőket receptet kipróbáljuk.

Varázslat pritaminpaprikából

Varázslat pritaminpaprikából
avagy annak eltevése Két módszert is ajánlunk, így válasszon mindenki kedve szerint.  

Gazpacho

Gazpacho
A paradicsom egy újabb recept főszereplőjeként...

Minden benne van - saláta

Minden benne van - saláta
Amit a hűtőben találtam, az minden benne van ebben a salátás tálban!

Csirkemáj baconba tekerve

Csirkemáj baconba tekerve
A májat nem mindenki szereti, de a kép láttán hátha kedvet kapnak hozzá.

Paradicsomlé, paradicsompüré készítése

Paradicsomlé, paradicsompüré készítése
Mire hasznosíthatjuk még a paradicsomot?
Friss hozzászólások

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?

2020.január 29., szerda / 08:51

Milyen gyümölcsfákat ültessek?

2020.január 29., szerda / 08:48

Mi történhetett a korall virágommal?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia