szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Foltos gyepszonyeg

Luka Jozsef     51 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakerto!

Tavaszi gyeplazitas es gyeptragyazas utan egy hettel tortent funyiras utan talalkoztam a kepeken lathato jelenseggel. A funyirast koveto 2. napon a gyep foltokban sargas illetve fako, halvany zold szinu. Az elenkebb zold teruleteken erosebb es jobban is novekszik. Megvizsgalva a fuszalakat nem latok rajta foltokat vagy gombasodasra utalo jeleket. Egyszeruen csak a sargas teruleteken gyengebben fejlodik. Mi lehet ennek az oka? Mit javasol? Nehany tovabbi informacio: A gyep tavaly oszi vetes. Tel elott rovidre vagva es oszi-teli felkeszito gyeptragyazva a javasolt mennyisegben. Iden tavasszal gyepszelloztetessel inditottam (igaz nem celszerszammal csak sima hazi gereblyevel megkapargatva) majd gyeptragyazas illetve ra egy hetre idei 1. funyiras kovetkezett. Ezek utan 1-2 nappal jelentkeztek a foltok. A gyeptragyat kezzel szortam ki, feltehetoen egyenetlenul. Egyebekent a talaj igen kotott es allandoan nedves. Reggeli orakban pokhaloszeru kepzodmenyek nehany helyen.
0
0
szavazat
Foltos gyepszonyeg Foltos gyepszonyeg Foltos gyepszonyeg Foltos gyepszonyeg


3 HozzászólásLuka Jozsef
2020. ápr. 22. (45 napja)
Illetve kerdesem meg, hogy erdemes lenne-e valamilyen talajjavitot/kondicionalot pl. Amalgerol kijuttatni? Vagy milyen mas javaslata van a talajelet, illetve talajszerkezet javitasara?
Luka Jozsef
2020. ápr. 22. (45 napja)
Udv!
Koszonom! Egy hete kezeltem Mister (Amistar) gombaolo szerrel. Egyenlore nem latok javulast, bar nem tudom menyi ido mig kifejti a hatasat. Viszavettem az ontozesbol is, hatha az segit. Kerdesem, hogy a gombaolo kezeles mellett is alkalmazhato a Trifender?
Varga László
2020. ápr. 21. (46 napja)
Üdv!
Szerintem talajgomba, Trifender pro-t javaslom, 2 dkg/100 nm öntözve, locsolva, permetezve, (mindegy mennyi vízzel), csak jusson a talajba!
VL


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.