Gasztro
Az ínycsiklandó borókás, mustáros sertéssült
Egyszerű és nagyszerű, íme a hozzávalók: sertéscomb, vöröshagyma, só, mustár, boróka.
Oregánós paradicsomos karalábéval
Finom és könnyű étel, annak akinek az egészséges ételek a kedvencei.
Testvéri kapcsolat a borsoknál
Kezdjük a szegfűborssal, ami jamaicai borsként is emlegetett ízesítő a mirtuszfélék családjába tartozik.
4 tipp, a finom ételért
A levesek, pörköltek, rakott ételek könnyebb elkészítéséhez nézzünk most négy egyszerű ötletet.
Így spórolj a citrommal és a naranccsal!
8 gyors tipp és több citromot és narancsot fogyaszthatunk ugyanannyi összegből.
A pesto petrezselyemből is finom
Az olasz konyha klasszikusa a pesto, most petrezselyemmel újragondolva.
Karfiollal töltött sertéskaraj
A kicsontozott karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal, fokhagyma-sóval. Egy ideig hagyjuk állni, majd lisztben megforgatjuk, és kevés zsíron, mindkét oldalán hírtelen átsütjük.
Csirkés-fűszeres rakott krumpli
A rakott krumplit ezerféle változatban ismerjük, s alighanem minden háziasszonynak megvan a saját bombabiztos rakott krumpli receptje. Bizonyára vannak azonban, akik szívesen kipróbálják majd az alábbi egyszerűen elkészíthető, mégis különleges, pikáns ízesítésű csirkés-sajtos változatot is.
Guacamole: pikáns avokádókrém azték módra
Az avokádót ízletes krémes húsa, valamint rendkívül magas zsír- és fehérjetartalmának köszönhető kiemelkedő tápértéke miatt őshazájában, Közép-Amerikában évezredek óta rendszeresen fogyasztják.
A télre való narancsos csirke
Dobjuk fel a szokásos sült csirke receptünket! Pikáns ízeket és egy kis nyári frissességet csempészhetünk az asztalra.
4 tuti mártás hétvégére
Kis újítás sohasem árt, íme négy mártás, ami könnyen elkészíthető mégis új színt visz a megszokott ételeinkbe.
Ne bízd másra! Készíts csokit magadnak
Házi csokoládé gyógynövényekkel Bár a csokoládé nem tartozik az egészséges dolgok közé, azonban néha nem árt, ha fogyasztunk belőle.
Ezt kend a kenyérre! 9 krém
Ha táplálkozásunk során minden olyan tápanyagot megkap szervezetünk, amire szüksége van, nem lesznek hiánybetegségeink, immunrendszerünk jól működik.
Ezért imádjuk! Téli fűszernövények
Nem kell lemondanunk télen sem a friss és különleges fűszernövényekről. Most nézzünk 3 pikáns ízujdonságot hózó zöldet.
Melegítő ételek hideg téli estékre
A zimankós, téli fagyok idején hajlamosak vagyunk arra, hogy feltöltsük zsírraktárunkat, és mire itt vannak az ünnepek már kesergünk a zsírpárnák miatt. Ezt elkerülve már a hidegek beköszönte elején kezdjük el olyan fűszereket használni, melyek melegítő hatásúak.
Kálmosból készíts likőrt!
A mocsaras helyeken, állóvizek partján élő kálmos növény hihetetlen lehetőségeket rejt.
2 fiatalító étel
Mire jó a banán és a citrom? Amellett, hogy ízletesek, van még egy nem elhanyagolható kedvező hatásuk is: antioxidánsok.
Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé
Bár húsának állaga valójában inkább az érett körtéére emlékeztet, az egyik legízletesebb trópusi gyümölcs, a cserimoju magyar nyelven a krémalma elnevezést kapta. Lássuk, mi is valójában e nálunk egyelőre kevéssé ismert, egzotikus finomság.
-
-
30% Felemás levelű csenkesz, 70% Vörös csenkesz. Fás, árnyékos t...
-
Kis termetű, korai salátanövény. Galambbegy salátának is nevezik...
-
Korai szabadföldi termesztésre alkalmas. Gyökere jégcsap alakú, ...
Cikkajánló
Archivum
Friss hozzászólások
2019.november 03., vasárnap / 14:41
Gyümölcsös az erkélyen
2019.október 21., hétfő / 21:21
Majomkenyérfa betegsége
2019.október 21., hétfő / 11:33
Majomkenyérfa betegsége
2019.október 21., hétfő / 07:22
Majomkenyérfa betegsége
2019.október 19., szombat / 15:01
Majomkenyérfa betegsége
2019.október 18., péntek / 17:02
Majomkenyérfa betegsége
2019.október 18., péntek / 16:28
Majomkenyérfa betegsége
2019.október 02., szerda / 11:10
Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé
2019.december 02., hétfő / 15:33