szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gasztro

Bodzás muffin

Bodzás muffin
A Süss és Főzz! Receptverseny Desszert kategóriájának nyertese: Szőllős Anett   Szőllős Anett megosztotta velünk receptjét:

Hármashatár tekercs

Hármashatár tekercs
A Süss és Főzz! Receptverseny Főétel kategóriájának nyertese: Jánosi Zsuzsanna   Jánosi Zsuzsanna megosztotta velünk receptjét: Az általunk Hármashatár tekercsnek (csak azért, mert mi a horvát-magyar-szlovén határ csücskében élünk) elnevezett étel receptje a következő:

Túrófánk

Túrófánk
Gyorsan elkészül és nagyon finom.

Fordított receptjáték! Ötleteljünk együtt!

Fordított receptjáték! Ötleteljünk együtt!
Játsszunk együtt! Fordított tortarecept! Rendhagyó játékra invitáljuk a sok sütni tudó, sütni tanuló és szerető olvasónkat!

Sütizzünk!

Sütizzünk!
Minden tészta esetében alaphelyzet, hogy megfelelő lisztet kell választani. Réteslisztet olyan süteményhez használjon, amelyeknek omlósoknak kell lenniük, pl. az omlós tészták, piskótafélék és különböző tortafélék. Finomlisztet élesztős vagy főtt tésztához, kevert lisztet pedig rétestésztához használjon.

Sütis-tortás trükkök

Sütis-tortás trükkök
Szilárd sütemények, amelyek már kicsit kiszáradtak, újra finomak lesznek, ha a felületüket tejjel bekeni, és rövid időre újra a sütőbe teszi. Még hosszabban eltart a sütemény, ha alufóliába csomagolva, hűtőben tárolja.  

Túróbomba

Túróbomba
Beküldő: Csatlósné Kiss Emese   Hozzávalók a töltelékhez: 50dkg túró, 50ml tejszín, eper, cukor, citrom, vanília, zselatinfix

A mimóza süti

A mimóza süti
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy margarin, 3 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, tejfel, amennyit felvesz, ne legyen a massza kemény. Négy részre osztjuk, és a lapokat kisütjük.

Rakott zöldborsó

Rakott zöldborsó
Különleges ízvilágot eredményezett a zöldborsó, ebben a rakott ételben. Nagyon finom lett!

Csőben sült cukkini gombával

Csőben sült cukkini gombával
40 dkg gomba, 50 dkg cukkini, 3-4 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 50 dkg héjában főtt krumpli, 2 tojássárgája, 2-3 fokhagymagerezd, 1/8 l tejszín, 1/8 l tej, 1 ek vaj, 1 ek kakukkfű, 10 dkg ementáli sajt, vaj a sütőforma kikenéséhez.

Pulykamellfilés egyveleg

Pulykamellfilés egyveleg
Hozzávalók: pulykamell, pritamin paprika, paradicsom, cukkini, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, zeller-zöld, olíva olaj, fűszerpaprika, só, bors, fűszer-sók.

Az ősz gyermekei

Az ősz gyermekei
Bármennyi dolgunk is adódik a ház körül, a kertben, nem mulasztjuk el a csipkebogyó és a kökény gyűjtését. Szívesen fogyasztunk otthoni és a természetben megtalálható gyógyhatású növényeket, gyümölcsöket.

Egy biztos tipp házi majonéz készítéséhez

Egy biztos tipp házi majonéz készítéséhez
Változnak az étkezési szokások. A világ konyhája, a konyhák világa jön az otthonunkba, ha bekapcsoljuk a tv-t, vagy a neten böngészgetünk, esetleg belemélyedünk valamelyik érdekes szakácskönyv rejtelmeibe.

Gyümölcstorta készítése

Gyümölcstorta készítése
Négy tojásból készítsünk piskótát , s az előmelegített sütőben süssük aranybarnára

Krémes (ebb) körözött

Krémes (ebb) körözött
Legtöbb ötletem, valami kényszermegoldásból születik. Legutóbb a körözött volt terítéken.

Bundás virsli

Bundás virsli
avagy öreg krumpli nem vén krumpli… A megmaradt néhány darab ráncosra aszalódott a pincében. Ahhoz viszont sok volt, hogy kidobjam...  

Tiramisu

Tiramisu
Hozzávalók: 4 db friss tojás, 3 cs. vaníliacukor, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál martini vagy rumaroma, kb 40-50 db babapiskóta.  

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves
Éppen valami vacsorának valót kerestem a hűtőládában, amikor a kezembe akadt néhány tasak magozatlan cseresznye. Rendkívüli módon megfogyatkozott a hűtő tartalma, és a gyümölcs pont a legalján volt, ezért korábban eszembe sem jutott, hogy tettem el.

Virslivariáció

Virslivariáció
Levelestésztába göngyölt virsli   Akár vendégváró falatkáknak is nevezhetnénk. Általában mindég tartunk odahaza virslit, jobb esetben leveles tészta is van a hűtőszekrényben.

Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez

Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez
A masszát előbb is elkészíthetjük, a tojásfehérjét azonban csak az utolsó pillanatban verjük kemény habbá, ha a sütő már meleg és a forma már elő van készítve.
Friss hozzászólások

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé

2019.szeptember 23., hétfő / 09:18

Gömjuhar törzsén betegség


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia