szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gondoljunk gyermekeinkre!

Sulyok Timea, 2008. okt. 24.


Otthonainkat a felnőttek igényeihez mérten alakítjuk ki. Így gyakran előfordul, hogy az fészekrakás izgalmában elfeledkezünk arról, hogy a legfiatalabb nemzedék is otthonának kell, hogy tekintse házunkat, lakásunkat. Összegyűjtöttünk néhány ötlet, hogy ebben a felnőttcentrikus világban gyermekeink is jól érezhessék magukat.

 

Gondoljunk gyermekeinkre!

 

Az apróságok szeretik az egész lakást magukévá tenni, s az, hogy a gyerekszobában szépen eljátszanak majd, csupán illúzió. Ezért a lakásunk berendezése során fontos szempont, hogy a helyiségek - a gyerekszobán kívül is - a gyermekek számára is otthonosak legyenek.
 

 

Helyezzünk el például egy játékkal teli dobozt, ládikát a nappaliban vagy nagy sikert arathatunk egy asztalkával a konyhában, ahol csak gyermekünk ügyeskedhet és „segít” a konyhai teendőkben.

 

A legtöbb gyermek imádja a vizet, s szívesen pancsol, így hagyjuk, hogy részt vegyen a mosogatásban, mosásban. Kapjanak egy kis sarkot a fürdőszobában, ahol a pancsolós játékok a gyermekek számára otthonossá varázsolják a helyiséget.


Fontos, hogy a fürdőszobában elérhető legyen számukra a mosdókagyló, ehhez jó megoldás egy masszív sámli is, bár már a kereskedelmi forgalomban ötletesebbnél ötletesebb fellépők is kaphatók. Érdemes a fürdőszobában csúszásgátló szőnyeget tenni, így a baleseteket elkerülhetjük és a toalett, gyermekek számára félelmetes méretét, az erre a célra tervezett szűkítővel barátságosabbá tenni.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 03., szerda / 08:58

Yucca pálma levele fonnyad

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia