szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyep nemcsak lusta és időhiányos kertészeknek

Topor Erika, 2012. aug. 09.


Manapság már minden az időről szól. Legyen szó akár a kertben, akár a lakásban, mindig arra törekszünk, hogy a legkevesebb időt vegye el az életünkből, ne járjon plusz költségekkel és a fenntartása csettintésre működjön. Erre találták ki többek között a műfüvet.

Gyep nemcsak lusta és időhiányos kertészeknek

Erre biztos sokan mondanák, nem is olvasom tovább, mert a mű dolgok sosem jók. De itt az ellenpélda, hogy a műfűnek is megvannak azok az előnyei, amiért igenis szerethetők.

Autótulajdonosok gyakori problémája, hogy a garázshoz vezető út kopár, élettelen. A kockakövek közé fektetett, vagy szőnyegként igényesen (!) lefektetett műgyep esztétikus és tartós megoldás. Nem kell nyírni, UV-ellenálló, nem károsítja az autóból kifolyó olaj és egyéb kellemetlen anyag. Vízzel tisztán tartható, állandóan üde gyep hangulatát adja, amennyiben szakemberek segítségét kérjük a telepítésre.

 

Manapság egyre több alkalmazási területe van a műfűnek. Sportcentrumoktól egészen a lovardákig számos helyen előtűnik ez a praktikus és egyben esztétikus megoldás.

Felhasználható erkélyen, tetőteraszon akár, mert ápolást nem igényel – maximum portalanítani kell és kézzel a ráhulló faleveleket eltávolítani.
A legújabb technológiákkal a műgyep már igen esztétikus és szinte észre sem lehet venni, hogy nem valódi gyepre lépünk. A finom, monofil rendszernek köszönhetően puha, kényelmes.

Játszótereken, kutyák lakta kertben, ahol már nincs más lehetőség a szép zöld fűre, ez szintén megoldást jelenthet. Egyre azonban felhívnám a figyelmet. A műgyep és a műfű szőnyeg nem egy és ugyanaz. A műfű szőnyeg szőnyegszerű, bolyhos hatású szőnyeg, melynek van beltéri és kültéri változata is, de a műgyep egy teljesen élethű képet adó gumiból készülő, finom szálú, fűhatású szövött produktum.

 

További ajánlott felhasználási lehetőség a rézsük felületén, ahol az esőzések miatt állandóan kimosódik a talaj. Síktetőkre is építhetők, amennyiben esztétikailag szükséges a tető feljavítása. Gyakorlatilag minden olyan helyen megoldást jelenthet, ahol semmilyen növény nem marad meg (legyen az ok bármi: állattartás vagy rossz talaj, fényviszony, vízellátás…)

Medence-tartók is örülhetnek! A műgyep a medence köré letehető, csökkenti a csúszásveszélyt, bírja az erősebben klórozott, medencevizet. Luxuskertekben is kipróbálhatjuk mini-golfpályákhoz is!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.június 14., péntek / 12:50

Paprika levél elváltozás

2019.június 09., vasárnap / 19:31

Mi rágja le a kikelt babnak a levelét a földtől 1 cm magasságban

2019.június 06., csütörtök / 15:12

A csodasövényen a képen látható elváltozás van, nagyon elterjedt , tavaly még nem láttam.

2019.május 23., csütörtök / 22:28

Volt egy barka fánk valami a föld alatt két-három centire teljesen elrágta a szárát.

2019.május 15., szerda / 23:33

Gyep színe nem egyenletes, foltokban jobban nő

2019.május 14., kedd / 09:28

Gyomnövény meghatározás

2019.május 14., kedd / 09:17

Gyomnövény meghatározás


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia