szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyümölcsfaim nem fejlődnek. Mi lehet az oka?

Nasirov Rovshan     228 napja     0 megtekintés
Tavaly (2017) ősszel ültettem szabadgyökerű gyümölcsfákat. Mindegyik alá tettem éret trágyát meg par lassan bomló műtrágya tablettát. Trágyafölé tettem réteg földet hogy, ne érintkezzen gyökerekkel.
Hideg volt a tél, par fa el is pusztult. Konténerest ültettem helyette. Tavaszi lemosó permetezést is csináltam. Elindult a levelezés, de az almafák kivételével többi fan új veszők nem alakultak épp ellenkezőleg őszibarackom levelei kezdtek sárgulni és hullani. Utána néztem nitrogén hiány volt. Adtam égy maroknyi NPK –t májusban most zöld, de új veszők nem indulnak, stagnál a birs, körte, mandulák, szilvak, gesztenye. Datolyaszilva fának zöld levelei kiültetés után kicsi elsárgultak és sok gyümölcsből csak par darab marat a fan.
Mi lehet az oka a lassú fejlődésnek? Kell NPK vagy PK? Lehet, hogy első évben lassú am úgyis?
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. jún. 11. (225 napja)
Kedves Érdeklődő!

A lassú fejlődés oka lehet a nitrogén hiány és a hajtásfejlődéshez a zöld levelek kineveléséhez pedig nélkülözhetetlen ez a tápelem.
Javaslom, hogy nitrogén műtrágyát szórjon a növények tövéhez és nitrogén tartalmú lombtrágyával (pl. Azospeed) permetezze le az összes növény levelét.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.