Derült égbolt
Budapest
9 °C


Kérdése van?

Szakképzett kollégáinktól kérdezhet:

Mártha Izabella

Dísznövény

Dr. Czinege Erik

Gyep

Varga László

Zöldség

Mészáros Béla

Gyümölcs

Péter Ákos

Szőlő

Barna Sándor

Gyümölcs

Kérdezek »

Szállítási információ

Futárszolgálat:
Megrendelés Szállítás
0 - 9999 Ft 990 Ft
10 000 Ft - Ingyenes!

Pick Pack Pont:
Megrendelés Szállítás
0 - 9999 Ft 490 Ft
10 000 Ft - Ingyenes!
PickPackPont

Kiszállításról bővebben »

Fizetési információ

Webáruház fizetőeszközök:
  • Készpénz
  • Online bankkártya

Eurocard, Mastercard, Visa, Visa Electron

Fizetésről bővebben »

Gyümölcslevek házi készítése

0 Ft
0 Ft +áfa
  db      
! Rendelésre, várható kiszállítás 3-4 hét

Szerző: Ulrich Jakob Zeni

Típus: Gasztronómia
Kategória: Életmód

Oldalszám : 48
Méret: 166 x 235 x 5


Bolti ár: 2 498 Ft 
Szépzöld ár: 2100Ft
 

Tartalomból:

A gyümölcs - az emberiség állandó kísérője

Gyümölcsléfogyasztás az Európai Unióban

A gyümölcsöskert
A fák és bokrok helyes tápanyagellátása

 

A gyümölcs
A gyümölcsök beltartalmi értékei
Gyümölcsfajok és gyümölcslékészítésre való alkalmasságuk
Fajták és nemesítés
A megfelelő érettség
Frissesség, tisztaság, egészség

 

A gyümölcsök előkészítése
A gyümölcslé előállításához felhasználható anyagok
A gyümölcsök szedése és szállítása
Tisztítás és válogatás
Szártalanítás
Magozás
Aprítás
Zúzómalmok és hengermalmok
Fogas zúzók
Centrifugális zúzók
Kalapácsos malmok
Enzimbontás

Lényerés
Gőzölés
Gyümölcs- és bogyósgyümölcs-prések
Háztartási berendezések
Hidraulikus prések
Kosaras prések
Vízszintes elrendezésű kosaras prések
Pneumatikus vízszintes kosaras prések
Csomagprések
Szalagprések
Dekanter

 

A gyümölcslé cukortartalmának meghatározása
A mérőeszközök
Öchsle-fok (°Oe)
Klosterneuburgi mustfokoló (°KMW)
Szacharóz%

 

A gyümölcslé kezelése
Oxidáció elleni védelem
Ülepítés
Derítés
Derítés bentonittal
Zselatinos derítés
Kovagél
Derítés kovagél-zselatinnal
A zavarosító anyagok lebontása enzimes kezeléssel

A gyümölcslevek romlása
Penészgombák
Élesztők
Baktériumok

 

Gyümölcslevekre vonatkozó előírások

A gyümölcslevek fajtái
Természetesen opálos - vagy fényesre szűrt?
A természetesen opálos gyümölcslevek külső megjelenése
Természetesen opálos gyümölcslevek készítése
A legjobb eljárás: HTST
A gyakorlatban alkalmazott eljárás
Fényesre szűrt gyümölcslevek készítése

 

Gyümölcsnektárok
Gyümölcsvelő készítése
Gyümölcsnektár készítése

Limonádék

Gyümölcsszörpök

Gyógynövényszörpök

 

A tartósítás
Tartósítás túlnyomással
Fagyasztás
Pasztőrözés
A melegítés módszerei
Folyamatos hőkezelő berendezések
Mustharang (Baumann-harang)
Alagútpasztőröző
Mindig tele tankok fűtőspirállal, fűtőköpennyel
Tartósítás a szárazanyag-tartalom növelésével

 

A töltés

A csomagolóeszközök
Üvegpalackok
Üvegballonok
Bag-in-Boksz (zacskó a dobozban)

 

Eltarthatóság és tárolás

Receptek és javaslatok
Szederlé
Szamócaszörp
Bodzavirág gyógynövényszörp
Sárgabaracknektár
 




  Kosár tartalma

Az Ön kosara üres.

Ingyenes kiszállítás 10 000 Ft feletti vásárlás esetén!
Ajánlott termékek

kep
Artis 100 gramm
Biológiai készítmények
3 863 Ft

kep
Wuxal® Super 2 dl
Tápanyagellátás
10% kedvezmény
565 Ft
509 Ft

kep
Trifender® WP 100 gramm
Biológiai készítmények
3 843 Ft

kep
Bora® WP 100 gramm
Biológiai készítmények
1 563 Ft