szépzöld
Erősen felhős
Budapest
20 °C


Kérdése van?

Szakképzett kollégáinktól kérdezhet:

Mártha Izabella

Dísznövény

Dr. Czinege Erik

Gyep

Varga László

Zöldség

Mészáros Béla

Gyümölcs

Péter Ákos

Szőlő

Barna Sándor

Gyümölcs

Kérdezek »

Szállítási információ

Futárszolgálat:
Megrendelés Szállítás
0 - 9999 Ft 990 Ft
10 000 Ft - Ingyenes!

Pick Pack Pont:
Megrendelés Szállítás
0 - 9999 Ft 490 Ft
10 000 Ft - Ingyenes!
PickPackPont

Kiszállításról bővebben »

Fizetési információ

Webáruház fizetőeszközök:
  • Készpénz
  • Online bankkártya

Eurocard, Mastercard, Visa, Visa Electron

Fizetésről bővebben »

Gyümölcslevek házi készítése

0 Ft
0 Ft +áfa
  db      
! Rendelésre, várható kiszállítás 3-4 hét

Szerző: Ulrich Jakob Zeni

Típus: Gasztronómia
Kategória: Életmód

Oldalszám : 48
Méret: 166 x 235 x 5


Bolti ár: 2 498 Ft 
Szépzöld ár: 2100Ft
 

Tartalomból:

A gyümölcs - az emberiség állandó kísérője

Gyümölcsléfogyasztás az Európai Unióban

A gyümölcsöskert
A fák és bokrok helyes tápanyagellátása

 

A gyümölcs
A gyümölcsök beltartalmi értékei
Gyümölcsfajok és gyümölcslékészítésre való alkalmasságuk
Fajták és nemesítés
A megfelelő érettség
Frissesség, tisztaság, egészség

 

A gyümölcsök előkészítése
A gyümölcslé előállításához felhasználható anyagok
A gyümölcsök szedése és szállítása
Tisztítás és válogatás
Szártalanítás
Magozás
Aprítás
Zúzómalmok és hengermalmok
Fogas zúzók
Centrifugális zúzók
Kalapácsos malmok
Enzimbontás

Lényerés
Gőzölés
Gyümölcs- és bogyósgyümölcs-prések
Háztartási berendezések
Hidraulikus prések
Kosaras prések
Vízszintes elrendezésű kosaras prések
Pneumatikus vízszintes kosaras prések
Csomagprések
Szalagprések
Dekanter

 

A gyümölcslé cukortartalmának meghatározása
A mérőeszközök
Öchsle-fok (°Oe)
Klosterneuburgi mustfokoló (°KMW)
Szacharóz%

 

A gyümölcslé kezelése
Oxidáció elleni védelem
Ülepítés
Derítés
Derítés bentonittal
Zselatinos derítés
Kovagél
Derítés kovagél-zselatinnal
A zavarosító anyagok lebontása enzimes kezeléssel

A gyümölcslevek romlása
Penészgombák
Élesztők
Baktériumok

 

Gyümölcslevekre vonatkozó előírások

A gyümölcslevek fajtái
Természetesen opálos - vagy fényesre szűrt?
A természetesen opálos gyümölcslevek külső megjelenése
Természetesen opálos gyümölcslevek készítése
A legjobb eljárás: HTST
A gyakorlatban alkalmazott eljárás
Fényesre szűrt gyümölcslevek készítése

 

Gyümölcsnektárok
Gyümölcsvelő készítése
Gyümölcsnektár készítése

Limonádék

Gyümölcsszörpök

Gyógynövényszörpök

 

A tartósítás
Tartósítás túlnyomással
Fagyasztás
Pasztőrözés
A melegítés módszerei
Folyamatos hőkezelő berendezések
Mustharang (Baumann-harang)
Alagútpasztőröző
Mindig tele tankok fűtőspirállal, fűtőköpennyel
Tartósítás a szárazanyag-tartalom növelésével

 

A töltés

A csomagolóeszközök
Üvegpalackok
Üvegballonok
Bag-in-Boksz (zacskó a dobozban)

 

Eltarthatóság és tárolás

Receptek és javaslatok
Szederlé
Szamócaszörp
Bodzavirág gyógynövényszörp
Sárgabaracknektár
 




  Kosár tartalma

Az Ön kosara üres.

Ingyenes kiszállítás 10 000 Ft feletti vásárlás esetén!
Ajánlott termékek

kep
Bora® WP 100 gramm
Biológiai készítmények
1 563 Ft

kep
Trifender® WP 100 gramm
Biológiai készítmények
3 843 Ft

kep
Wuxal® Super 2 dl
Tápanyagellátás
10% kedvezmény
565 Ft
509 Ft

kep
Artis 100 gramm
Biológiai készítmények
3 863 Ft