szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Habos túrós gyümölcsökkel

Sulyok Józsefné, 2008. nov. 17.


Dancs Gézáné receptje alapján készült ez a finom és igen dekoratív édesség. Próbáljuk ki!

Készítünk egy vizes piskótát, a következőképpen:

6 tojás, 6 evőkanál víz, 30 dk porcukor együtt felverjük, 25 dk lisztet és 1 sütőport adunk hozzá, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 15 percig sütjük.


Ha kihűlt az alábbi tölteléket tesszük rá:

2 dl tejszín, és 2dl tejszín, 50 dk túró, 20 dk porcukor, 20 dk eper, málna, vagy vegyesen.

A túrót jól összetörjük villával, hozzáadjuk a cukorral felvert 2 dl tejszínt. A leírás szerint felolvasztunk 1 csomag zselatint és még melegen a túrós-tejszínes krémhez adjuk, majd belekeverjük a gyümölcsöket. Ezt a tölteléket rásimítjuk a tésztára. Felverjük a másik 2 dl tejszint és a túrós krém tetejére rákenjük. A tetejét málna, vagy eperszemmel és citromfűvel díszítjük. Kb. 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük, kocka alakúra szeleteljük. A gyümölcs és zöldlevél díszítést minden kockára vágott szelet tetején külön-külön alkalmazzuk.

 


Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:
Rákóczi túrós

 

Kapcsolódó rovatok:
Receptek,
Hobbi,
Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.február 17., hétfő / 20:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 14., péntek / 22:02

Japán babérsomunkkal mi lehet?

2020.február 05., szerda / 21:52

Pettyeslevél virágzása

2020.január 29., szerda / 08:57

Miért filcesedik a fű?

2020.január 29., szerda / 08:54

Oszlopos gyertyán leveleinek betegsége mi lehet és mivel kezelhető?

2020.január 29., szerda / 08:51

Milyen gyümölcsfákat ültessek?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia