szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Házi praktikák

Sulyok Józsefné, 2011. okt. 17.


Ecsetápolásról egy ötlet, legyen az lakkozó, festő, vagy éppen konyhai ecset. Előfordul, hogy deformálódik. Mossuk meg alaposan és még nedvesen párszor húzzuk végig a szappanon, meglátja csodát művel.

Házi praktikák

Hajkeféről minden használat után távolítsa el a hajszálakat, és az eszközt minden héten tegye samponfürdőbe.

 

Ha átcsapkodásokra sem rendeződik a párna tölteléke, akasszuk ki a friss levegőre, vagy néhány percre tegyük szárítógépbe és kímélő programmal szellőztessük át.

 

Az állandó nedvességben könnyen megtelepszenek a penészgombák. Rendszeresen mossuk le a zuhanyfüggönyt, és a mosóvízbe tegyünk egy pohár ecetet is.

 

A fémedények újra gyönyörűen ragyognak, eltűnnek a főzés nyomai, ha az edényeket kívül- belül átdörzsöljük egy fél citrommal.

 

Polírozzon saját, házi készítésű szerrel. Keverjen össze egy kis olívaolajat friss citrom levével. Nemcsak fényes, de illatos is lesz a fabútor az olcsó szépítőszertől.

 

A fém gyertyatartóról könnyen eltávolítható a viasz. Állítsa be a villanysütőt 100 fokra, vagy a gázt alacsony fokozatra, a sütőrácsra tegyen sütőpapírt és helyezze rá a gyertyatartót. A viasz néhány perc alatt biztosan leolvad róla.

 

Idővel a test mellegétől, a hajlakktól, a parfümtől megfakulnak a fénylő díszek. De ha este a smink lemosásakor áttörli az ékszert száraz, puha törölközővel, újra csillogni fog.

 

Nagyon fontos a gyerekjáték tisztítása. Tegye az építőelemeket mosóruhába, vagy egy kispárnahuzatba, és 30 fokos kímélő programmal mossa ki. A centrifugát természetesen kapcsolja ki, nehogy a játék összetörjön.

 

Törölje az ablakokat belül függőlegesen, kívül vízszintesen, így rögtön látja majd, hogy melyik oldalon maradt piszokcsík.

 

A nehezen tisztítható tetőablakot lemosás után kezelje autótisztítóval is. Az esőt lepergeti, a piszkot is magával viszi az esővíz.

 

Ha tűz a nap, nem jó ablakot tisztítani. A nap hevében ugyanis hamarabb elpárolog a nedvesség az ablakról, mint ahogy letörölnénk, lehúznánk az üvegről a vizet. Csúnya csíkos marad az ablak.

 

Pillanatok alatt eltávolíthatja az ablakkeretre rakódott leplet, ha a mosóvízbe 3-4 evőkanál folttisztítót tesz.

 

Az ablaktisztítás utolsó mozdulataként fogjon egy kiselejtezett nejlonharisnyát, és törölje át vele a már tiszta üveget.

 

A madárpiszok makacsul ragad az ablakhoz, a párkányhoz. Vágjon félbe egy hagymát, és nedves felével dörzsölje le a madárürüléket, majd a szokásos módon fogjon a takarításhoz.

 

A festék nyomokat, dekoráció nyomait a legegyszerűbb borotvapengével eltávolítani, de félő, hogy megkarcolódik az üveg. Barkácsboltban kaphatók ablakra, vagy porcelán tűzhely takarítására szolgáló nyeles pengék, amelyekkel könnyű és veszélytelen dolgozni.

 

A mélyhűtő gyorsabban leolvad, ha a jeges részt meghinti sóval, ezután ecetbe mártott ruhával törölje át a hűtő belsejét.

 

Ha nem tudja megfogni a frissen tartó fólia szélét, tegye egy időre a hengert a mélyhűtőbe.

 

A reggel kisütött zsömle tovább marad meleg, ha a kenyérkosárkát először alufóliával béleli ki és csak utána egy szalvétával.

 

Áramot spórol meg, ha a vasalódeszka huzata alá egy alufóliát kifeszít. Az alufólia visszaveri a vasaló hőjét, így kevesebb energiára van szükség. 

 

Kapcsolódó cikk:

Takarítási 1x1

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 03., szerda / 08:58

Yucca pálma levele fonnyad

2020.május 15., péntek / 22:07

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:12

Barna foltok a japán juharon

2020.május 15., péntek / 20:06

Vörösfenyő betegsége.

2020.május 15., péntek / 20:03

Túl locsolás lehet az oka a foltosodásnak?

2020.május 11., hétfő / 15:15

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2020.május 10., vasárnap / 23:05

Foltokban sötétedő, szürkülő gyep


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia