szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Házi sűrű paradicsomlé készítése

Szépzöld, 2013. szept. 10.


Télen jó szolgálatot tehet nekünk az általunk főzött paradicsomlé, hiszen kiváló ital és emellett az ételek ízesítésére is felhasználható.

Házi sűrű paradicsomlé készítése

15 tő folyton érő futóparadicsom palántát veszek fagyosszentek után. Július és augusztus hónapban több alkalommal nagyobb mennyiségben 10-20 kg szedhetek róla.

Megmosom, szárától vastag héjától megtisztítom. Feldarabolom, esetleg kézzel összetöröm akkor, ha előbb a kifőzést választom. Nagy edényben főzöm, míg a héjáról leválik. Paradicsompasszírozón átengedem, kipasszírozom. Majd a szirupot újra felteszem főni, a sűrűsége miatt is és azért is, hogy elálljon. Tiszta, előre kiszárított csavaros üvegbe beleszűröm. Szalicilt teszek a tetejére, majd száraz dunsztba rakom egy napra.


Az utóbbi 10-15 évben paradicsomdarálón kipasszírozott paradicsomot főztem ki.

Jó munkát hozzá!

 


 

 

Kapcsolódó cikk:
A lecsó eltevése

 

Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Hobbi
Fórum
Webáruház

 

Kapcsolódó könyv:
Veteményes kert

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2019.december 02., hétfő / 15:33

Ajándékba kaptam ezt a szobanövényt és szeretném tudni a nevét

2019.november 03., vasárnap / 14:41

Gyümölcsös az erkélyen

2019.október 21., hétfő / 21:21

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 11:33

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 21., hétfő / 07:22

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 19., szombat / 15:01

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 17:02

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 18., péntek / 16:28

Majomkenyérfa betegsége

2019.október 02., szerda / 11:10

Krémalma: húsa a körtéé, íze az ananászé


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia