szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!
Partner gazdaboltok
Termékeinket már partner gazdaboltokban is megvásárolhatják országszerte!
Partner gazdabolt keresése »
Szállítási információ
Futárszolgálat:
990 Ft

ADR szállítás:
1990 Ft
ADR

Pick Pack Pont:
490 Ft
PickPackPont

Kiszállításról bővebben »
Fizetési információ
Webáruház fizetőeszközök:
  • Készpénz
  • Online bankkártya

Eurocard, Mastercard, Visa, Visa Electron

Fizetésről bővebben »

Házi tartósítás, tárolás

0 Ft
0 Ft +áfa
  db      
! Rendelésre, várható kiszállítás 3-4 hét

Szerző: Gabriele Lehari

Típus: Gasztronómia
Kategória: Életmód

Oldalszám : 96
Méret: 166 x 195 x 6


Bolti ár: 1 998 Ft 
Szépzöld ár: 1 690Ft

Tartalomból:

Miért tegyük el?

A friss élelmiszer helyes tárolása
Tárolás a pincében
Tárolás száraz térben
Tárolás a hűtőszekrényben

 

Tartósítás - áttekintés
Miért romlik meg az élelmiszer?
Mi a tartósítás lényege?

 

Fagyasztás
A fagyasztás tartósító hatása
Mely élelmiszerek alkalmasak fagyasztásra?
Előkészületek a fagyasztáshoz
Fagyasztáshoz használható csomagolások
Helyes fagyasztás, helyes kiolvasztás

 

Szárítás, aszalás
A tartósítóhatás elvi alapjai
Mely élelmiszerek alkalmasak szárításra, aszalásra?
Előkészületek az aszaláshoz
Szárítási eljárások
A szárított termékek tárolása, feldolgozása

 

Tartósítás alkoholos, ecetes, olajos felöntőlében
A tartósítóhatás elvi alapjai és az alkalmas élelmiszerek köre
Alkoholos tartósítás
Ecetes tartósítás
Tartósítás olajban

 

Savanyítás (tejsavas tartósítás)
Milyen zöldségfélék savanyíthatók?
A munka menete

 

Befőzés
A tartósítóhatás elvi alapjai
Mi minden főzhető be?
Az edények előkészítése
Mit hogyan főzzünk be?
Sterilezés (dunsztolás vagy hőkezelés)
A befőttek tárolása

 

Lekvárok, gyümölcsízek, zselék
A tartósítóhatás elvi alapjai
Az alapanyag előkészítése
A főzés
Chutney és relisch
Munkamenet lépésről lépésre

 

Kandírozás
A kandírozás elve
Mely gyümölcsök kandírozhatók?
Előkészület
Munkamenet lépésről lépésre
Cukrozott citrom- és narancshéj saját kezűleg

 

Pácolás, füstölés
Előkészítés a füstöléshez
Pácolás
Halak sózása
A hal pácolása
A füstölés tartósítóhatásának elvi alapjai
A füstölés különböző technikái
A tüzelő- és füstölőanyagok
Füstölőberendezések
A füstölt áru tárolása
 




  Kosár tartalma
Az Ön kosara üres
Ajánlott termékek
kep
Yeald Plus® 1 liter
Tápanyagellátás
8 778 Ft

kep
Zeller vetőmag - Hegykői
Gyökérzöldség
199 Ft

kep
Wuxal® Super 1 liter
Tápanyagellátás
1 769 Ft


kep
Wuxal Pázsit 2,5 kg
Tápanyagellátás
4 359 Ft

kep
Hagyma vetőmag - Vitéz
Hagyma
199 Ft

kep
Madársaláta vetőmag
Saláta
199 Ft